30 apr 2014 08:00

23 jan 2015 15:43

Nu rinner vattnet i Gyllen

Barn från Rosenhagas förskola hjälpte parkavdelningen att få liv i några av Skövdes fontäner på tisdagen. Glädjen visste inga gränser när vattnet sprutade ut från Gyllenstatyn i Kyrkparken.
– Ja, nu blir staden glad! utbrast barnen.

Innan vattnet började forsa ned för skulptören Helge Johansson konstverk, för tillfället inramat av ett praktfullt blomsterarrangemang, hade barnen från Rosenhagas förskoleavdelning 1:an tvättat och skrubbat rent statyn med diskborstar. Barnen fick även följa med ner i det tränga källarutrymmet under fontänen där Lars Johansson från tekniska förvaltningens parkavdelning fick svara på mängder av frågor och hjälpa barnen att vrida om huvudkranen till vattnet.

Barnens entusiasm och nyfikenhet gick inte att ta miste på, och grundar sig till stor del på att man jobbat med kyrkparken och stadsbilden som tema under en längre period. Arbetet har mynnat ut i en teaterföreställning, ”Stadens högtid”, som barnen kommer att spela upp i Kyrkparken den 7 maj.

– Barnen har själva byggt rekvisita och gjort danser till sånger med inspelat ljud härifrån. Kyrkan, parken och den här statyn har en central roll i berättelsen som bygger på vad barnen har upplevt och vilka tankar de har om den här platsen från våra tidigare besök här, förklarar förskollärarna Marie-Louise Olsson och Mia Fredén.

Utflykten till Kyrkparken avslutades med bulle och festis.

Innan vattnet började forsa ned för skulptören Helge Johansson konstverk, för tillfället inramat av ett praktfullt blomsterarrangemang, hade barnen från Rosenhagas förskoleavdelning 1:an tvättat och skrubbat rent statyn med diskborstar. Barnen fick även följa med ner i det tränga källarutrymmet under fontänen där Lars Johansson från tekniska förvaltningens parkavdelning fick svara på mängder av frågor och hjälpa barnen att vrida om huvudkranen till vattnet.

Barnens entusiasm och nyfikenhet gick inte att ta miste på, och grundar sig till stor del på att man jobbat med kyrkparken och stadsbilden som tema under en längre period. Arbetet har mynnat ut i en teaterföreställning, ”Stadens högtid”, som barnen kommer att spela upp i Kyrkparken den 7 maj.

– Barnen har själva byggt rekvisita och gjort danser till sånger med inspelat ljud härifrån. Kyrkan, parken och den här statyn har en central roll i berättelsen som bygger på vad barnen har upplevt och vilka tankar de har om den här platsen från våra tidigare besök här, förklarar förskollärarna Marie-Louise Olsson och Mia Fredén.

Utflykten till Kyrkparken avslutades med bulle och festis.

  • Thomas Hagström