30 apr 2014 10:36

23 jan 2015 15:43

Tåget stannar i Ulvåker

Nu är det dags för 100-årsfirande i Ulvåker. Huvudnumret på jubileumsdagen den 1 maj är tågstoppet.
– Det är det, men vi vill också skapa uppmärksamhet kring Ulvåker som helhet, säger Lena Larsson i bygdegårdsföreningen.

Det händer en hel del i Ulvåker på torsdagen den 1 maj. Det är nämligen då som samhället firar 100 år. 1909 anlades det en anhalt för tågstopp i byn. Den fick sitt namn efter gården Ulvängen. Bara fem år senare, den 1 maj 1914, döptes anhalten om till Ulvåker. Självklart värt att fira.

– Det känns som om alla Ulvåkersbor kommer att vara med. Vi hoppas också att arrangemanget drar annat folk också, som kanske har någon koppling till samhället och vill återuppliva lite gamla minnen, säger Lena Larsson i bygdegårdsföreningen, och den som har lett arbetsgruppen som har planerat jubileumsdagen.

Redan på torsdagsförmiddagen invigs jubileumsdagen utanför stationshuset. Sedan väntar en mängd aktiviteter. Det blir bland annat utställningar i stationshuset och Altuna, marknadsstånd, tipspromenad, barnaktiviteter, kåseri vid stationshuset med Claes Astin, uppträdande av The Fastback och berättelser fån förr och mycket mer.

Men dagens största händelse är tågstoppet. För första gången på 40 år stannar tåget och tar upp passagerare. Klockan 13.35 anländer tåg 7035 från Karlstad till Ulvåker station.

– Vi har sålt slut alla 90-talet biljetterna och kunde säkert sålt fler. Tågstoppet har vi ju satsat på för att väcka uppmärksamhet, men vi vill givetvis att hela Ulvåker ska uppmärksammas.

Det händer en hel del i Ulvåker på torsdagen den 1 maj. Det är nämligen då som samhället firar 100 år. 1909 anlades det en anhalt för tågstopp i byn. Den fick sitt namn efter gården Ulvängen. Bara fem år senare, den 1 maj 1914, döptes anhalten om till Ulvåker. Självklart värt att fira.

– Det känns som om alla Ulvåkersbor kommer att vara med. Vi hoppas också att arrangemanget drar annat folk också, som kanske har någon koppling till samhället och vill återuppliva lite gamla minnen, säger Lena Larsson i bygdegårdsföreningen, och den som har lett arbetsgruppen som har planerat jubileumsdagen.

Redan på torsdagsförmiddagen invigs jubileumsdagen utanför stationshuset. Sedan väntar en mängd aktiviteter. Det blir bland annat utställningar i stationshuset och Altuna, marknadsstånd, tipspromenad, barnaktiviteter, kåseri vid stationshuset med Claes Astin, uppträdande av The Fastback och berättelser fån förr och mycket mer.

Men dagens största händelse är tågstoppet. För första gången på 40 år stannar tåget och tar upp passagerare. Klockan 13.35 anländer tåg 7035 från Karlstad till Ulvåker station.

– Vi har sålt slut alla 90-talet biljetterna och kunde säkert sålt fler. Tågstoppet har vi ju satsat på för att väcka uppmärksamhet, men vi vill givetvis att hela Ulvåker ska uppmärksammas.