30 apr 2014 07:33

23 jan 2015 15:43

Tar dygn att åtgärda skador

UPPDATERAD. Ett godståg spårade sent på tisdagskvällen ur vid Moholms station. Det kommer att ta flera dygn att reparera skadorna på spårområdet, uppger Trafikverket.

Det var vid 22.30-tiden på tisdagskvällen som fem tomma godsvagnar spårade ur vid Moholms station, på Västra stambanan. När MT var på olycksplatsen vid åttatiden på onsdagsmorgonen fanns ett tiotal järnvägsarbetare på området. En kranbil stod och väntade på bärgningsuppdraget.

– Det är ett drygt 500 meter långt godståg. Fem vagnar står vid sidan av rälsen men vi räknar med att tågen ska kunna gå på det andra spåret även under bärgningen som sker med hjälp av lyftkran, säger olycksplatsansvarige Mats Nilsson från Trafikverket.

Han fick tillbringa hela natten i Moholm, kallades ut vid 23-tiden på tisdagskvällen.

– Som läget är nu är det lugnt. Man kör med reducerad hastighet förbi olycksplatsen. Det kommer dock att ta flera dygn att reparera skadorna på sliprar och eventuellt rälsen, säger Mats Nilsson.

Fram till klockan fem i morse rådde totalstopp i tågtrafiken på Västra stambanan. Ytterligare ett tåg havererade tidigare på tisdagskvällen. Men nu är alltså ett spår öppet mellan Stockholm och Göteborg.

Det kommer att bli trångt på det spåret under dagen. SJ har meddelat att de kopplar ihop vagnar och kör långa tåg. Vissa pendeltåg mellan Skövde och Töreboda kommer dock att ställas in. Det plockas in ersättningsbussar i stället.

Se bildspel från olyckan här

Det var vid 22.30-tiden på tisdagskvällen som fem tomma godsvagnar spårade ur vid Moholms station, på Västra stambanan. När MT var på olycksplatsen vid åttatiden på onsdagsmorgonen fanns ett tiotal järnvägsarbetare på området. En kranbil stod och väntade på bärgningsuppdraget.

– Det är ett drygt 500 meter långt godståg. Fem vagnar står vid sidan av rälsen men vi räknar med att tågen ska kunna gå på det andra spåret även under bärgningen som sker med hjälp av lyftkran, säger olycksplatsansvarige Mats Nilsson från Trafikverket.

Han fick tillbringa hela natten i Moholm, kallades ut vid 23-tiden på tisdagskvällen.

– Som läget är nu är det lugnt. Man kör med reducerad hastighet förbi olycksplatsen. Det kommer dock att ta flera dygn att reparera skadorna på sliprar och eventuellt rälsen, säger Mats Nilsson.

Fram till klockan fem i morse rådde totalstopp i tågtrafiken på Västra stambanan. Ytterligare ett tåg havererade tidigare på tisdagskvällen. Men nu är alltså ett spår öppet mellan Stockholm och Göteborg.

Det kommer att bli trångt på det spåret under dagen. SJ har meddelat att de kopplar ihop vagnar och kör långa tåg. Vissa pendeltåg mellan Skövde och Töreboda kommer dock att ställas in. Det plockas in ersättningsbussar i stället.

Se bildspel från olyckan här

  • Jenny Allvin

    Linus Wennbom