01 maj 2014 20:38

23 jan 2015 15:43

Tåget stannade för 100-åringen

En dag full med festligheter toppades när tåget stannade till vid stationen.
Inte sedan 1973 har ett tåg stannat till vid Ulvåkers stationshus, men i torsdags stod 90-talet resenärer på perrongen för att stiga på tåg 7035 från Karlstad.

– Det ska bli roligt att åka med, sade Alma Sjöberg från Tibro, som var en av de förväntansfulla passagerarna.

För 80 kronor fick resenärerna ta del av den historiska resan mellan Ulvåker och Skövde. 13.35 ankom tåg 7035 från Karlstad för att för första gången sedan 1973 stanna till och plocka upp passagerare vid stationen i Ulvåker.

En hel del har förändrats sedan byn tog namnet Ulvåker. I torsdags passade byns invånare, tillsammans med många gäster på att fira sin 100-åring.

– Min mormor och morfar bor här och min morfar är stins på tåget som ska stanna här, berättar 12-åriga Alma Sjöberg från Tibro, som stod på plats i kön för att stiga på tåget till Skövde.

Tågresan var höjdpunkten, men många andra aktiviteter fanns på programmet. I det gamla stationshuset huserar numera Jan Carlgren, ordförande i handbollsföreningen HK Country. Hans firma jobbar först och främst med internethandel för föreningar, men i torsdags stod dörrarna öppna. Dagen till ära sålde han jubileumstvål.

Både i stationshuset och Altuna fanns utställningar och runt om i byn ringlade sig tipspromenaden. Bilar, motorcyklar och epa-traktorer fanns uppställda på flera platser och marknadsstånd lika så. Under kvällen fortsatte festen med grillning,

Det var ingen tvekan om att Ulvåker vet hur man firar en 100-åring.

– Det ska bli roligt att åka med, sade Alma Sjöberg från Tibro, som var en av de förväntansfulla passagerarna.

För 80 kronor fick resenärerna ta del av den historiska resan mellan Ulvåker och Skövde. 13.35 ankom tåg 7035 från Karlstad för att för första gången sedan 1973 stanna till och plocka upp passagerare vid stationen i Ulvåker.

En hel del har förändrats sedan byn tog namnet Ulvåker. I torsdags passade byns invånare, tillsammans med många gäster på att fira sin 100-åring.

– Min mormor och morfar bor här och min morfar är stins på tåget som ska stanna här, berättar 12-åriga Alma Sjöberg från Tibro, som stod på plats i kön för att stiga på tåget till Skövde.

Tågresan var höjdpunkten, men många andra aktiviteter fanns på programmet. I det gamla stationshuset huserar numera Jan Carlgren, ordförande i handbollsföreningen HK Country. Hans firma jobbar först och främst med internethandel för föreningar, men i torsdags stod dörrarna öppna. Dagen till ära sålde han jubileumstvål.

Både i stationshuset och Altuna fanns utställningar och runt om i byn ringlade sig tipspromenaden. Bilar, motorcyklar och epa-traktorer fanns uppställda på flera platser och marknadsstånd lika så. Under kvällen fortsatte festen med grillning,

Det var ingen tvekan om att Ulvåker vet hur man firar en 100-åring.

  • Johanna Drath