02 maj 2014 06:00

23 jan 2015 15:43

Peter tar över Böckernas hus

Tidanbon Peter Wadegård byter byggbranschen mot bokhandel som ny ägare till Böckernas hus.
– Jag ville inte att verksamheten skulle lämna samhället, säger 59-åringen.

Den nye ägaren till de närmare 60 000 titlarna i lokalen som tidigare var Konsumbutik, tog formellt över verksamheten i onsdags. Han ser ut att stortrivas bland de långa raderna av hyllor med böcker när SLA träffar honom under första dagen i butiken.

– Jag har sett fram emot det här länge. Dels för att jag tycker så mycket om att vara här och för att det är viktigt för Tidan att Böckernas hus blir kvar. Det drar besökare och gynnar även andra näringsidkare, säger Peter och nickar i riktning mot konditoriet rakt över gatan.

Därmed är den långa försäljningsprocessen äntligen över för Daniel Forsberg som tog över driften av antikvariatet när hans pappa och tidigare ägaren Lars Agnehed gick bort i februari förra året. Då var verksamheten och fastigheten redan till salu men att hitta en ny ägare har dragit ut på tiden – trots att den störste intressenten redan fanns i samhället och väntade på chansen.

– Det har varit svårt att lösa fastighetsfrågan med bankerna. Omsättningen är ganska låg och då har de dragit sig för att låna ut pengar till en eventuell köpare, säger Daniel Forsberg.

Nu blev i stället lösningen att fastighetsbolaget EHCC med säte i Tibro förvärvade lokalen. EHCC hyr ut lokalen till Peter Wadegård som köpt alla böcker och inventarier av Daniel Forsberg som nu måste se sig om efter ett nytt jobb.

– Hittar jag inget jobb börjar jag plugga igen. Men det känns bra att Peter tar över nu.

Den nye ägaren till de närmare 60 000 titlarna i lokalen som tidigare var Konsumbutik, tog formellt över verksamheten i onsdags. Han ser ut att stortrivas bland de långa raderna av hyllor med böcker när SLA träffar honom under första dagen i butiken.

– Jag har sett fram emot det här länge. Dels för att jag tycker så mycket om att vara här och för att det är viktigt för Tidan att Böckernas hus blir kvar. Det drar besökare och gynnar även andra näringsidkare, säger Peter och nickar i riktning mot konditoriet rakt över gatan.

Därmed är den långa försäljningsprocessen äntligen över för Daniel Forsberg som tog över driften av antikvariatet när hans pappa och tidigare ägaren Lars Agnehed gick bort i februari förra året. Då var verksamheten och fastigheten redan till salu men att hitta en ny ägare har dragit ut på tiden – trots att den störste intressenten redan fanns i samhället och väntade på chansen.

– Det har varit svårt att lösa fastighetsfrågan med bankerna. Omsättningen är ganska låg och då har de dragit sig för att låna ut pengar till en eventuell köpare, säger Daniel Forsberg.

Nu blev i stället lösningen att fastighetsbolaget EHCC med säte i Tibro förvärvade lokalen. EHCC hyr ut lokalen till Peter Wadegård som köpt alla böcker och inventarier av Daniel Forsberg som nu måste se sig om efter ett nytt jobb.

– Hittar jag inget jobb börjar jag plugga igen. Men det känns bra att Peter tar över nu.