05 maj 2014 17:51

23 jan 2015 15:43

Gräsbränder satte stopp för tågen

För tredje gången på kort tid blev det på måndagen stopp på Västra stambanan.
Den här gången var det flera gräsbränder som orsakade kraftiga förseningar.

Strax efter klockan tolv upptäcktes de första av flera gräsbränder vid banvallen mellan Allingsås och Lerum. Bränderna ska ha börjat sedan en trasig vagn skickat ut gnistor längs rälsen. Området var svåråtkomligt och det krävdes en större insats av räddningstjänsten för att få bränderna under kontroll.

Detta innebar att tågtrafiken på Västra stambanan stoppades under så gott som hela eftermiddagen. All tågtrafik mellan Göteborg och Allingsås samt vidare mot Skövde och Stockholm drabbades av stoppet och kraftiga förseningar på flera timmar uppstod.

Stoppet är det tredje av det större slaget på kort tid Västra stambanan. På måndagen i förra veckan blev det stopp efter en olycka vid Resecentrum i Skövde och två dagar efter var det ett urspårat godståg vid Moholms station som orsakade kraftiga störningar.

Vid 17-tiden var bränderna släckta och räddningstjänsten gav då klartecken för trafik och tågen kunde börja rulla, dock med kraftiga förseningar.

Strax efter klockan tolv upptäcktes de första av flera gräsbränder vid banvallen mellan Allingsås och Lerum. Bränderna ska ha börjat sedan en trasig vagn skickat ut gnistor längs rälsen. Området var svåråtkomligt och det krävdes en större insats av räddningstjänsten för att få bränderna under kontroll.

Detta innebar att tågtrafiken på Västra stambanan stoppades under så gott som hela eftermiddagen. All tågtrafik mellan Göteborg och Allingsås samt vidare mot Skövde och Stockholm drabbades av stoppet och kraftiga förseningar på flera timmar uppstod.

Stoppet är det tredje av det större slaget på kort tid Västra stambanan. På måndagen i förra veckan blev det stopp efter en olycka vid Resecentrum i Skövde och två dagar efter var det ett urspårat godståg vid Moholms station som orsakade kraftiga störningar.

Vid 17-tiden var bränderna släckta och räddningstjänsten gav då klartecken för trafik och tågen kunde börja rulla, dock med kraftiga förseningar.