06 maj 2014 14:12

23 jan 2015 15:43

Helenas skogsträdgård vann Skolmatsgastro

Helenas skogsträdgård från Skövde vann Skomatsgastro 2014 som avgjordes på Gastronord-mässan i Älvsjö på tisdagen.

Landets fem bästa skolkockslag gjorde upp i finalen i Skolmatsgastro på Gastronord-mässan i Älvsjö under tisdagen. De lagade tre rätter; en soppa, en vegetarisk rätt och en varmrätt.

– Vi sa när vi pratade ihop oss att det har aldrig känts så bra som det har gjort i dag. Allting bara satt där det skulle, vi jobbade väldigt lugnt och fint. Vi hade roligt, det tror jag är halva poängen, konstaterade Micaela Johansson Ferm i vinnande Skövdelaget.

Tävlingen leddes av Tina Nordström och prisutdelare var Prins Carl Philip.

– Det är klart att det var speciellt, man har inte tagit emot pris av någon mer känd människa. Han var jättetrevlig, jätteödmjuk och gratulerade så jättegott.

Hej Schweiz

Förutom äran vann laget en gastronomisk inspirationsresa till Schweiz.

– Det här är det vi gör precis varje dag, vällagad mat från grunden, nu har vi fått visa upp det och de tyckte om det.

Segermenyn bestod av: Pumpasoppa med stekt rimmat sidfläsk, limesyrat äpple, ingefärssmaksatt foccacia, egengjord färskost smaksatt med vitlök. Örtmarinerad pasta penne med färsk spenat och smörstekta champinjoner, keso- och chilibullar samt rödbetspesto och toppat med solrosströssel. Potatisfrittata med lättrimmad smörstekt torsk med myntaost.

Motiveringen till priset lyder:

Det vinnande laget presenterade en ren meny, perfekt som skolmat med fantastiskt goda smaker i fin harmoni. De vackra presentationerna och kombinationen av rätterna imponerade stort på jurygrupperna. Maten var dessutom mycket god och i köket rådde lugn och ordning, precis som det ska vara!

Landets fem bästa skolkockslag gjorde upp i finalen i Skolmatsgastro på Gastronord-mässan i Älvsjö under tisdagen. De lagade tre rätter; en soppa, en vegetarisk rätt och en varmrätt.

– Vi sa när vi pratade ihop oss att det har aldrig känts så bra som det har gjort i dag. Allting bara satt där det skulle, vi jobbade väldigt lugnt och fint. Vi hade roligt, det tror jag är halva poängen, konstaterade Micaela Johansson Ferm i vinnande Skövdelaget.

Tävlingen leddes av Tina Nordström och prisutdelare var Prins Carl Philip.

– Det är klart att det var speciellt, man har inte tagit emot pris av någon mer känd människa. Han var jättetrevlig, jätteödmjuk och gratulerade så jättegott.

Hej Schweiz

Förutom äran vann laget en gastronomisk inspirationsresa till Schweiz.

– Det här är det vi gör precis varje dag, vällagad mat från grunden, nu har vi fått visa upp det och de tyckte om det.

Segermenyn bestod av: Pumpasoppa med stekt rimmat sidfläsk, limesyrat äpple, ingefärssmaksatt foccacia, egengjord färskost smaksatt med vitlök. Örtmarinerad pasta penne med färsk spenat och smörstekta champinjoner, keso- och chilibullar samt rödbetspesto och toppat med solrosströssel. Potatisfrittata med lättrimmad smörstekt torsk med myntaost.

Motiveringen till priset lyder:

Det vinnande laget presenterade en ren meny, perfekt som skolmat med fantastiskt goda smaker i fin harmoni. De vackra presentationerna och kombinationen av rätterna imponerade stort på jurygrupperna. Maten var dessutom mycket god och i köket rådde lugn och ordning, precis som det ska vara!