07 maj 2014 21:48

23 jan 2015 15:43

Modevisning utöver det vanliga

Emelie, Elina och Nikolina på Plusgymnasiet ville göra en modevisning lite utöver det vanliga. Det blev som en konstutställning, men med modeller i stället.

Emelie Gustavsson, Slutarp, Elina Pesonen, Tidaholm, och Nikolina Bonevska, Skövde, är stylistelever som går sista året på Plusgymnasiet i Skövde. Som sitt projektarbete valde de att göra en modevisning.

– Vi ville ha lite utöver det vanliga, berättar Emelie.

– Som en konstutställning, men med modeller i stället, beskriver Elina.

Under onsdagskvällen var det dags för redovisning på Balthazar.

– Vi har anpassat oss efter rummen på Balthazar, förklarar Elina.

Modevisningen började med levande skyltdockor som just bytt om till finare kläder efter vardagsutstyrseln, fortsatte med burleskmodeller som stod på hög höjd, mellanlandade i en utställning med masker som gjorts i skolan, fortsatte med 1700- och 1800-talsmode som var i mer ljuv miljö, gick vidare till rymdmode och metal-goth innan det hela avslutades med skräck.

Emelie Gustavsson, Slutarp, Elina Pesonen, Tidaholm, och Nikolina Bonevska, Skövde, är stylistelever som går sista året på Plusgymnasiet i Skövde. Som sitt projektarbete valde de att göra en modevisning.

– Vi ville ha lite utöver det vanliga, berättar Emelie.

– Som en konstutställning, men med modeller i stället, beskriver Elina.

Under onsdagskvällen var det dags för redovisning på Balthazar.

– Vi har anpassat oss efter rummen på Balthazar, förklarar Elina.

Modevisningen började med levande skyltdockor som just bytt om till finare kläder efter vardagsutstyrseln, fortsatte med burleskmodeller som stod på hög höjd, mellanlandade i en utställning med masker som gjorts i skolan, fortsatte med 1700- och 1800-talsmode som var i mer ljuv miljö, gick vidare till rymdmode och metal-goth innan det hela avslutades med skräck.