08 maj 2014 15:00

23 jan 2015 15:43

Västerhöjdselever vann pris

”Din historia” fick pris på den nationella dokumentärfilmsfestivalen Angeläget.
– När den visades var det så man fick hjärtklappning, det var jättespännande, säger Anna Strandberg från Västerhöjd.

Den nationella dokumentärfilmsfestivalen Angeläget hölls i onsdags i Göteborg. Av 92 filmer från gymnasieskolor runt om i landet hade 25 nominerats till festivalen. Sju av dem fick pris. ”Din historia” var en av dem och den är gjord av Amalia Eklund, Emelie Falk och Anna Strandberg som går i trean på samhäll/media på Västerhöjd.

– Jättespännande och roligt att vi var en av vinnarna. Vi berättar om kvinnor som blivit utsatta, till exempel för våldtäkt eller att män tafsat på dem på krogen. Vi har en hemsida där kvinnor kunnat skriva in sina berättelser för att hjälpa oss att göra filmen. De har kunnat välja om de vill vara anonyma eller inte. Sedan har vi tagit kontakt och frågat om de ville vara med.

Hur valde ni ämne?

– Vi är tre tjejer och tyckte att det var ett väldigt viktigt ämne att ta upp. Om någon tafsar på krogen är det något vi tjejer tänker att vi får ta, att det är så samhället ser ut, men man ska inte behöva ha det på det sättet.

Ska ni fortsätta med film?

– Vi hoppas det. Det skulle vara spännande.

Den nationella dokumentärfilmsfestivalen Angeläget hölls i onsdags i Göteborg. Av 92 filmer från gymnasieskolor runt om i landet hade 25 nominerats till festivalen. Sju av dem fick pris. ”Din historia” var en av dem och den är gjord av Amalia Eklund, Emelie Falk och Anna Strandberg som går i trean på samhäll/media på Västerhöjd.

– Jättespännande och roligt att vi var en av vinnarna. Vi berättar om kvinnor som blivit utsatta, till exempel för våldtäkt eller att män tafsat på dem på krogen. Vi har en hemsida där kvinnor kunnat skriva in sina berättelser för att hjälpa oss att göra filmen. De har kunnat välja om de vill vara anonyma eller inte. Sedan har vi tagit kontakt och frågat om de ville vara med.

Hur valde ni ämne?

– Vi är tre tjejer och tyckte att det var ett väldigt viktigt ämne att ta upp. Om någon tafsar på krogen är det något vi tjejer tänker att vi får ta, att det är så samhället ser ut, men man ska inte behöva ha det på det sättet.

Ska ni fortsätta med film?

– Vi hoppas det. Det skulle vara spännande.