11 maj 2014 15:41

23 jan 2015 15:44

Carola sjöng i Pingstkyrkan

Efter ett besök i Singapore 2009 fick livet en ny vändning för Mikael Alfvén. I lördags var hans organisation, Love Nepal på plats i Skövde. Carola Häggkvists medverkan i konserten lockade fullsatt i Pingstkyrkan.
– Alla pengarna vi samlar in går oavkortat till att förbättra situationen för unga flickor i Nepal, säger Martin Larsson, ungdomspastor i Pingst Skövde.

Efter resan till Sydostasien fick Mikael Alfvén upp ögonen för den fruktansvärda situationen som råder för många barn.

– Jag blev visad tre bilder på sjuåriga flickor, alla var prostituerade. Jag blev helt förkrossad när jag förstod att detta var verkligheten för många barn. Jag kunde inte släppa insikten över hur barn i vår värld säljs som sexslavar, berättar Alfvén.

Räddat hundratals

Redan samma höst var han med och startade det första hemmet för flickor som lyckats fly från bordellerna. I dag finns ytterligare fem hem, en skola har startat upp och närmare 600 flickor har räddats.

– Det är nästan svårt att ta in när man hör de här flickorna berätta. Det är fruktansvärda övergrepp de har varit utsatta för. En del berättar om hur de har blivit våldtagna, slagna och förnedrade 30 gånger på en dag, säger Martin Larsson, ungdomspastor i Pingst Skövde.

En sexslavs historia

I lördags var organisationen, Love Nepal på plats i Skövde med sin turné En sexslavs historia, från död till liv. Med på turnén finns sju tjejer som har lyckats, via organisationen, få en nystart på sina liv. Under maj månad besöker de 13 platser i Sverige och Norge där de förmedlar sina historier. Lördagens konsert i Skövde blev snabbt slutsåld, ett extra dragplåster var givetvis Carola Häggkvist som både sjöng solo och tillsammans med en gospelkör från Sävsjö.

– Hinner ni med att jag tar en låt till, eller har ni bråttom hem till Eurovision, frågade hon publiken i Pingstkyrkans fullsatta lokaler, svaret blev givetvis en låt till.

Efter resan till Sydostasien fick Mikael Alfvén upp ögonen för den fruktansvärda situationen som råder för många barn.

– Jag blev visad tre bilder på sjuåriga flickor, alla var prostituerade. Jag blev helt förkrossad när jag förstod att detta var verkligheten för många barn. Jag kunde inte släppa insikten över hur barn i vår värld säljs som sexslavar, berättar Alfvén.

Räddat hundratals

Redan samma höst var han med och startade det första hemmet för flickor som lyckats fly från bordellerna. I dag finns ytterligare fem hem, en skola har startat upp och närmare 600 flickor har räddats.

– Det är nästan svårt att ta in när man hör de här flickorna berätta. Det är fruktansvärda övergrepp de har varit utsatta för. En del berättar om hur de har blivit våldtagna, slagna och förnedrade 30 gånger på en dag, säger Martin Larsson, ungdomspastor i Pingst Skövde.

En sexslavs historia

I lördags var organisationen, Love Nepal på plats i Skövde med sin turné En sexslavs historia, från död till liv. Med på turnén finns sju tjejer som har lyckats, via organisationen, få en nystart på sina liv. Under maj månad besöker de 13 platser i Sverige och Norge där de förmedlar sina historier. Lördagens konsert i Skövde blev snabbt slutsåld, ett extra dragplåster var givetvis Carola Häggkvist som både sjöng solo och tillsammans med en gospelkör från Sävsjö.

– Hinner ni med att jag tar en låt till, eller har ni bråttom hem till Eurovision, frågade hon publiken i Pingstkyrkans fullsatta lokaler, svaret blev givetvis en låt till.

  • Johanna Drath