12 maj 2014 21:43

23 jan 2015 15:44

EU-kampanjande toppolitiker besökte Skövde

Ju närmre valet till Europaparlamentet vi kommer, desto fler och tätare blir politikerbesöken runt om i städer och verksamheter. Under måndagen besöktes Skövde av två partiers toppnamn.

Det går visserligen att förtidsrösta redan nu, men 25 maj är det EU-val i Sverige och då ska vi bestämma vilka 20 politiker som ska representera Sverige i Europaparlamentet under de kommande fem åren.

Regnigt på torgmöte

Under måndagen gästades Skövde bland annat av två partiers andranamn. Folkpartiets nuvarande EU-parlamentariker Cecilia Wikström liksom Miljöpartiets Peter Eriksson såg sig omkring i staden som ett led i sina respektive EU-kampanjer.

Det ostabila väder höll visserligen den stora publiken borta från Hertig Johans torg, men regnet hindrade inte Cecilia Wikström från att tala. Tvärt om använde hon vädret som ingång till torgmötet.

– När det ösregnar och är kallt mitt i maj så tänker man kanske inte så mycket på klimatfrågor. Men det är en av de bästa politiska frågorna att lyfta fram när det pratas om samarbete i Europa, säger Cecilia Wikström.

Flyktingars rätt till säkra vägar in i Europa och frihandel utan krångliga regler var två andra ämnen som Cecilia Wikström talade om under torgmötet.

Imponerades av förskola

Miljöpartiets Peter Eriksson inledde sin Skövdevistelse med ett besök på Trädgårdsstadens förskola – som blev landets andra certifierade passivhusförskola – där Björn Adler, vvs-ingenjör på kommunen och projektledare när förskolan byggdes, guidade runt.

Peter Eriksson pratade också skolmat med Emmelie Svensson, en av Skövdekockarna som vann skolmatsgastro och han imponerades av helhetstänket kring miljö på förskolan.

– I ett EU-perspektiv är klimatfrågan central och nu måste Sverige se till att EU håller en tuff linje och tar ansvar för en bättre miljö för framtiden, säger Peter Eriksson.

Det går visserligen att förtidsrösta redan nu, men 25 maj är det EU-val i Sverige och då ska vi bestämma vilka 20 politiker som ska representera Sverige i Europaparlamentet under de kommande fem åren.

Regnigt på torgmöte

Under måndagen gästades Skövde bland annat av två partiers andranamn. Folkpartiets nuvarande EU-parlamentariker Cecilia Wikström liksom Miljöpartiets Peter Eriksson såg sig omkring i staden som ett led i sina respektive EU-kampanjer.

Det ostabila väder höll visserligen den stora publiken borta från Hertig Johans torg, men regnet hindrade inte Cecilia Wikström från att tala. Tvärt om använde hon vädret som ingång till torgmötet.

– När det ösregnar och är kallt mitt i maj så tänker man kanske inte så mycket på klimatfrågor. Men det är en av de bästa politiska frågorna att lyfta fram när det pratas om samarbete i Europa, säger Cecilia Wikström.

Flyktingars rätt till säkra vägar in i Europa och frihandel utan krångliga regler var två andra ämnen som Cecilia Wikström talade om under torgmötet.

Imponerades av förskola

Miljöpartiets Peter Eriksson inledde sin Skövdevistelse med ett besök på Trädgårdsstadens förskola – som blev landets andra certifierade passivhusförskola – där Björn Adler, vvs-ingenjör på kommunen och projektledare när förskolan byggdes, guidade runt.

Peter Eriksson pratade också skolmat med Emmelie Svensson, en av Skövdekockarna som vann skolmatsgastro och han imponerades av helhetstänket kring miljö på förskolan.

– I ett EU-perspektiv är klimatfrågan central och nu måste Sverige se till att EU håller en tuff linje och tar ansvar för en bättre miljö för framtiden, säger Peter Eriksson.

  • Carl Johan Hjerpe