14 maj 2014 21:02

23 jan 2015 15:44

Elvis Presleys musik fyllde kyrkan

Sventorps kyrka var fylld av mer än besökare under onsdagskvällen – vid altaret trängdes 50-talet körmedlemmar som fyllde kyrkan med Elvis Presleys musik.

Ungefär 200 besökare satt i bänkraderna – och på extrastolar – i Sventorps kyrka och lyssnade till konserten. Under ledning av Helena Kennemark och Johan S. Abrahamsson framförde Sventorps kyrkokör och seniorkören Popkorn tio gamla Elvis-godbitar.

Tillsammans med bandet bestod körerna av 50-talet personer och alla trängdes framme vid altaret.

Delaktiga

Låtarna som publiken bjöds på – och som många åhörare också själva tog ton till – var mer eller mindre klassiska Elvis-låtar, bland dem Love me tender, Can't help falling in love, There goes my everything och – så klart – Amazing grace.

Arrangör för Elvis-konserten var Värsås pastoratskår och när programmet var slut fortsatte gemenskapen och musiken i församlingshemmet, där det blev ännu fler Elvis-låtar.

Ungefär 200 besökare satt i bänkraderna – och på extrastolar – i Sventorps kyrka och lyssnade till konserten. Under ledning av Helena Kennemark och Johan S. Abrahamsson framförde Sventorps kyrkokör och seniorkören Popkorn tio gamla Elvis-godbitar.

Tillsammans med bandet bestod körerna av 50-talet personer och alla trängdes framme vid altaret.

Delaktiga

Låtarna som publiken bjöds på – och som många åhörare också själva tog ton till – var mer eller mindre klassiska Elvis-låtar, bland dem Love me tender, Can't help falling in love, There goes my everything och – så klart – Amazing grace.

Arrangör för Elvis-konserten var Värsås pastoratskår och när programmet var slut fortsatte gemenskapen och musiken i församlingshemmet, där det blev ännu fler Elvis-låtar.

  • Carl Johan Hjerpe