16 maj 2014 16:33

23 jan 2015 15:44

Brons till Hampus i Yrkes-SM

Framgång för Relacom-anställd

Skövdekillen Hampus Andersson från Relacom tog brons i Telekommunikation när Yrkes-SM avgjordes under fredagen.
– Extremt kul, nu ska vi fira! säger 21-åringen till SLA.

Yrkes-SM har pågått under tre dagar i Umeå och för Hampus Andersson, spridningstekniker på Relacom i Skövde, blev tävlingen riktigt lyckad. När tävlingens alla delmoment summerades under fredagen hamnade Skövdekillen på bronsplats. Detta var första gången Hampus tävlade i Yrkes-SM.

– Jag och min tidigare klasskamrat från Kavelbrogymnasiet, Marcus Andersson, tog oss hit genom ett kvaltest, och det har varit fantastiskt kul att göra alla tävlingsmoment. Avslutningen kunde inte bli bättre, säger Hampus som fick ta emot medalj och diplom vid en stor prisceremoni som direktsändes på webben.

Till vardags jobbar Hampus med underhåll av bredband och telefoni. Delmomenten i Yrkes-SM har bland annat bestått av installationer av rännor, kabelstegar, webbkameror och datauttag.

Medalj tog även Skarakillen Simon Persson som slutade tvåa i plåtslageri. För Skövdetjejen och målarlärlingen Sofia Gumaelius slutade Umeåbesöket med en delad fjärde plats.

Yrkes-SM har pågått under tre dagar i Umeå och för Hampus Andersson, spridningstekniker på Relacom i Skövde, blev tävlingen riktigt lyckad. När tävlingens alla delmoment summerades under fredagen hamnade Skövdekillen på bronsplats. Detta var första gången Hampus tävlade i Yrkes-SM.

– Jag och min tidigare klasskamrat från Kavelbrogymnasiet, Marcus Andersson, tog oss hit genom ett kvaltest, och det har varit fantastiskt kul att göra alla tävlingsmoment. Avslutningen kunde inte bli bättre, säger Hampus som fick ta emot medalj och diplom vid en stor prisceremoni som direktsändes på webben.

Till vardags jobbar Hampus med underhåll av bredband och telefoni. Delmomenten i Yrkes-SM har bland annat bestått av installationer av rännor, kabelstegar, webbkameror och datauttag.

Medalj tog även Skarakillen Simon Persson som slutade tvåa i plåtslageri. För Skövdetjejen och målarlärlingen Sofia Gumaelius slutade Umeåbesöket med en delad fjärde plats.