20 maj 2014 19:46

23 jan 2015 15:44

Fantasivärldar och glänsande föremål

SKÖVDE: Elevutställningar i Konstverkstan

I Konstverkstan på Kulturhuset finns det nu två elevutställningar för besökarna att ta del utav. Stöpenskolans högstadieelever har under sina slöjdlektioner arbetat fram utställningen "Light Metal" och innehåller såväl kallsmida ljusstakar som vinhållare och fantasifulla djur. Tonny Edvinsson är läraren som initierat projektet och har haft flera utställningar med sina elever tidigare. "Det är jättekul för eleverna att få visa andra människor vad de själva har gjort", säger Tonny. I samma lokal visar elever från Käpplundaskolan, Åk 4-6, en miniatyrvärld producerad av återvunnet material. "De har arbetat fram sin idealvärld och de har gjort både tennisplaner, skolor och radiobilar", säger Anna Palm, konstpedagog på Kulturhuset.

I Konstverkstan på Kulturhuset finns det nu två elevutställningar för besökarna att ta del utav. Stöpenskolans högstadieelever har under sina slöjdlektioner arbetat fram utställningen "Light Metal" och innehåller såväl kallsmida ljusstakar som vinhållare och fantasifulla djur. Tonny Edvinsson är läraren som initierat projektet och har haft flera utställningar med sina elever tidigare. "Det är jättekul för eleverna att få visa andra människor vad de själva har gjort", säger Tonny. I samma lokal visar elever från Käpplundaskolan, Åk 4-6, en miniatyrvärld producerad av återvunnet material. "De har arbetat fram sin idealvärld och de har gjort både tennisplaner, skolor och radiobilar", säger Anna Palm, konstpedagog på Kulturhuset.