22 maj 2014 19:17

23 jan 2015 15:44

Fåtal omhändertogs på SD-möte

Burop och vända ryggar mötte SD-ledaren Jimmie Åkesson även i Skövde, men mötet på torsdagskvällen gick lugnt tillväga. Ett fåtal personer omhändertogs för störande av ordning.

Uppskattningsvis 500 personer var på plats vid Hertig Johans torg på måndagskvällen när Jimmie Åkesson höll sitt tal för Skövdeborna. Precis som tidigare under kvällen vid SD-mötet i Falköping, möttes Åkesson av både burop och applåder vid sitt anförande, men totalt sett måste mötet betraktas som lugnt och städat. Ett stort antal åhörare vände Åkesson ryggen, som en protest mot SD:s politik, medans andra höll plakat med olika buskap.

SD-ledaren hade dock även ett stort antal anhängare på plats, som också gjorde sig hörda.

Polisen betraktar kvällens två möten i Falköping och Skövde som lyckade. Kommenderingschefen Johnny Callvin var mycket nöjd med såväl polisens som åhörarnas insatser under de båda mötena. Enligt uppgift ska fyra personer omhändertagits under kvällen för störande av ordning, men ingen har delgivits någon misstanke om brott.

Även SD:s pressansvarige Linus Bylund uppgav efter mötena i Skaraborg att partiet var nöjt med mottagandet.

Polisen hade, precis som tidigare ikväll i Falköping, spärrat av torget i Skövde inför SD-mötet.

Uppskattningsvis 500 personer var på plats vid Hertig Johans torg på måndagskvällen när Jimmie Åkesson höll sitt tal för Skövdeborna. Precis som tidigare under kvällen vid SD-mötet i Falköping, möttes Åkesson av både burop och applåder vid sitt anförande, men totalt sett måste mötet betraktas som lugnt och städat. Ett stort antal åhörare vände Åkesson ryggen, som en protest mot SD:s politik, medans andra höll plakat med olika buskap.

SD-ledaren hade dock även ett stort antal anhängare på plats, som också gjorde sig hörda.

Polisen betraktar kvällens två möten i Falköping och Skövde som lyckade. Kommenderingschefen Johnny Callvin var mycket nöjd med såväl polisens som åhörarnas insatser under de båda mötena. Enligt uppgift ska fyra personer omhändertagits under kvällen för störande av ordning, men ingen har delgivits någon misstanke om brott.

Även SD:s pressansvarige Linus Bylund uppgav efter mötena i Skaraborg att partiet var nöjt med mottagandet.

Polisen hade, precis som tidigare ikväll i Falköping, spärrat av torget i Skövde inför SD-mötet.