23 maj 2014 22:24

23 jan 2015 15:44

Vårbal för högskolestudenterna

Ett hundratal ordentligt uppklädda studenter deltog i Högskolan i Skövdes Vårbal under fredagskvällen.
– Responsen och intresset har varit stort från studenternas sida, säger Jens Kronvall från Studentkåren.

Avslutningshögtiden inleddes redan under eftermiddagen då man på campus bjöd på bubbel och snittar samtidigt som det hölls tal från rektorer och kårordförande. Det bjöds även på musik och flera stipendieutdelningar ägde rum.

– Det känns väldigt roligt att fira av våra akademiska kämpar med ett trevlig firande på detta sätt och lyfta deras insatser med stipendier och hyllningar, säger Pernilla Klingspor, eventkoordinator på högskolan.

Viktigt med engagemang

Studentkåren och Högskolan i Skövde är de som står bakom arrangemanget som äger rum för första gången på många år. Jens Kronvall och Matilda Kälström är båda med projektgruppen som arbetat fram konceptet med vårbalen.

– Det är viktigt med en fin tillställning efter allt arbete som studenterna har lagt ner under sina år på högskolan. Att de känner att någon engagerar sig för dem är jätteviktigt, säger Matilda som själv har läst till designingenjör.

– Vi ville ha en fin tradition till utöver insparken och introveckan. Vi tycker det är viktigt med en bra start och ett bra avslut på studietiden, säger Jens.

Vårbalen ska enligt studentkårens planer avslutas med en vals.

– Vi hoppas att alla kommer ihåg hur man gör, avslutar Jens.

Avslutningshögtiden inleddes redan under eftermiddagen då man på campus bjöd på bubbel och snittar samtidigt som det hölls tal från rektorer och kårordförande. Det bjöds även på musik och flera stipendieutdelningar ägde rum.

– Det känns väldigt roligt att fira av våra akademiska kämpar med ett trevlig firande på detta sätt och lyfta deras insatser med stipendier och hyllningar, säger Pernilla Klingspor, eventkoordinator på högskolan.

Viktigt med engagemang

Studentkåren och Högskolan i Skövde är de som står bakom arrangemanget som äger rum för första gången på många år. Jens Kronvall och Matilda Kälström är båda med projektgruppen som arbetat fram konceptet med vårbalen.

– Det är viktigt med en fin tillställning efter allt arbete som studenterna har lagt ner under sina år på högskolan. Att de känner att någon engagerar sig för dem är jätteviktigt, säger Matilda som själv har läst till designingenjör.

– Vi ville ha en fin tradition till utöver insparken och introveckan. Vi tycker det är viktigt med en bra start och ett bra avslut på studietiden, säger Jens.

Vårbalen ska enligt studentkårens planer avslutas med en vals.

– Vi hoppas att alla kommer ihåg hur man gör, avslutar Jens.