25 maj 2014 17:02

23 jan 2015 15:44

Festival med lokala band

MUSIK: Kaoz i Helénsparken

Seriösa och engagerade band med lokal anknytning , det är vad arrangören ville presentera för sin publik. Efter viss gallring bland de sökande presenterade Kaozfestivalen åtta band i Helénsparken under lördagseftermiddagen och kvällen.

Förra året var startskottet för festivalen Kaoz, i lördags arrangerades IT-gymnasiets festival för andra gången och redan nu planeras det för nästa år.

– I år har vi vänt lite på konceptet. Istället för att vi som arrangör ska jaga band så har vi fått banden själva att söka till oss. På det sättet vet vi att alla som uppträder här är seriösa och har en ambition med sin musik, säger Linus Gustafsson från IT-gymnasiet.

Han vet vad han pratar om, tillsammans med klasskompisen, Felix Hagstedt spelar han själv i bandet Never trust a pumpkin.

– Vi var med förra året här och spelade. Vi vet hur svårt det är få komma in på scener innan man har blivit etablerad. Den här festivalen är en möjlighet för band som vill något med sin musik att få komma upp på scenen, säger han.

Efter att valt ut bland de sökande slutade arrangören på åtta band.

– Det har varit viktigt för oss att få en bred publik så vi har också lagt viktigt vid att inte ha för många band i samma genre. Jag tycker verkligen att vi har lyckats med spridningen bra, säger Linus.

Lördagens festival såg först ut att bli en regnig historia, men efter några timmar sken solen och publikskaran växte allt mer.

Kvällen avslutades med browsing Collection och Mile.

– Det är inte så ofta vi spelar här hemma i Skövde, så det är kul att få chansen att spela inför vänner och familj, säger Moa Lenngren från bandet som själva beskriver sin musik som trallvänlig rock med inslag av punk.

Banden som spelade i lördags var browsing Collection, Mile, Larm!, M.A.M.A., As we speak, Minus 20 grader, Born among triggers och Icecream for the starving.

Förra året var startskottet för festivalen Kaoz, i lördags arrangerades IT-gymnasiets festival för andra gången och redan nu planeras det för nästa år.

– I år har vi vänt lite på konceptet. Istället för att vi som arrangör ska jaga band så har vi fått banden själva att söka till oss. På det sättet vet vi att alla som uppträder här är seriösa och har en ambition med sin musik, säger Linus Gustafsson från IT-gymnasiet.

Han vet vad han pratar om, tillsammans med klasskompisen, Felix Hagstedt spelar han själv i bandet Never trust a pumpkin.

– Vi var med förra året här och spelade. Vi vet hur svårt det är få komma in på scener innan man har blivit etablerad. Den här festivalen är en möjlighet för band som vill något med sin musik att få komma upp på scenen, säger han.

Efter att valt ut bland de sökande slutade arrangören på åtta band.

– Det har varit viktigt för oss att få en bred publik så vi har också lagt viktigt vid att inte ha för många band i samma genre. Jag tycker verkligen att vi har lyckats med spridningen bra, säger Linus.

Lördagens festival såg först ut att bli en regnig historia, men efter några timmar sken solen och publikskaran växte allt mer.

Kvällen avslutades med browsing Collection och Mile.

– Det är inte så ofta vi spelar här hemma i Skövde, så det är kul att få chansen att spela inför vänner och familj, säger Moa Lenngren från bandet som själva beskriver sin musik som trallvänlig rock med inslag av punk.

Banden som spelade i lördags var browsing Collection, Mile, Larm!, M.A.M.A., As we speak, Minus 20 grader, Born among triggers och Icecream for the starving.

  • Johanna Drath