27 maj 2014 15:04

23 jan 2015 15:44

Pengar till fler myggfällor

Glädjande besked till Östen-förening

Monica Linnermo Jonsson och alla de andra som bör runt sjön Östen är glada. För Skövde kommun fattade ett snabbare beslut än väntat och Myggföreningen runt sjön Östen får ytterligare 155 000 kronor till fler myggfällor.

I tisdagens SLA berättade Monica Linnermo Jonsson, ordförande i Myggföreningen runt sjön Östen, om att de behövde fler myggfällor än de 25 de placerat ut runt sjön under helgen. ”Vi har fått veta att det ska bli ett rikt myggår och vi behöver hjälp för att skydda människor och djur”, sade hon i artikeln.

Förra året fick föreningen bidrag från kommunerna Töreboda (18 000 kronor), Mariestad (113 000 kronor) och Skövde (155 000) för att köpa myggfällor. Men eftersom sommaren var mycket torr behövdes de inte då. I år behövs de mer än någonsin och därför köpte föreningen 25 fällor för pengarna från 2013.

Men de 25 fällorna förslår inte mycket – föreningen anser att det behövs minst 25 till och har också ansökt hos Skövde kommun om ytterligare 155 000 kronor. ”Men kommunen vill först se resultatet av de fällor vi har satt ut nu, men vi inser att det behövs fler redan på kort sikt. Det är för långt avstånd mellan varje fälla för att det ska ge önskad effekt”.

Under tisdagen kom ett efterlängtat och något oväntat besked för alla boende runt sjön – Skövde kommun har beslutat att bevilja årets ansökan om 155 000 kronor som föreningen har ansökt om för att bekämpa myggorna.

– Vi tar situationen på allvar och när vi under förra veckan fick indikationer som pekar på att sommaren riskerar att bli myggrik, så tog jag ett snabbt beslut på delegation om att bevilja pengarna, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson (M), i ett pressmeddelande.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade tidigare i maj månad att ge Katarina Jonsson delegation på att under sommarmånaderna ensam kunna besluta om att tillstyrka eller avslå ansökan. Detta för att först kunna invänta expertisens utlåtande om hur myggrik sommaren förväntades bli och sedan snabbt kunna reagera om det behövdes. Nu visade det sig att ett snabbt beslut behövdes.

I tisdagens SLA berättade Monica Linnermo Jonsson, ordförande i Myggföreningen runt sjön Östen, om att de behövde fler myggfällor än de 25 de placerat ut runt sjön under helgen. ”Vi har fått veta att det ska bli ett rikt myggår och vi behöver hjälp för att skydda människor och djur”, sade hon i artikeln.

Förra året fick föreningen bidrag från kommunerna Töreboda (18 000 kronor), Mariestad (113 000 kronor) och Skövde (155 000) för att köpa myggfällor. Men eftersom sommaren var mycket torr behövdes de inte då. I år behövs de mer än någonsin och därför köpte föreningen 25 fällor för pengarna från 2013.

Men de 25 fällorna förslår inte mycket – föreningen anser att det behövs minst 25 till och har också ansökt hos Skövde kommun om ytterligare 155 000 kronor. ”Men kommunen vill först se resultatet av de fällor vi har satt ut nu, men vi inser att det behövs fler redan på kort sikt. Det är för långt avstånd mellan varje fälla för att det ska ge önskad effekt”.

Under tisdagen kom ett efterlängtat och något oväntat besked för alla boende runt sjön – Skövde kommun har beslutat att bevilja årets ansökan om 155 000 kronor som föreningen har ansökt om för att bekämpa myggorna.

– Vi tar situationen på allvar och när vi under förra veckan fick indikationer som pekar på att sommaren riskerar att bli myggrik, så tog jag ett snabbt beslut på delegation om att bevilja pengarna, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson (M), i ett pressmeddelande.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade tidigare i maj månad att ge Katarina Jonsson delegation på att under sommarmånaderna ensam kunna besluta om att tillstyrka eller avslå ansökan. Detta för att först kunna invänta expertisens utlåtande om hur myggrik sommaren förväntades bli och sedan snabbt kunna reagera om det behövdes. Nu visade det sig att ett snabbt beslut behövdes.