27 maj 2014 16:05

23 jan 2015 15:44

Pengar till fler myggfällor

Nu är alla runt sjön Östen glada. För Skövde kommun fattade ett snabbare beslut än väntat och Myggföreningen får 155 000 kronor till fler myggfällor.
– Det känns jättebra, säger Monica Linnermo Jonsson.

I tisdagens SLA berättade Monica Linnermo Jonsson, ordförande i Myggföreningen runt sjön Östen, om att de behövde fler myggfällor än de 25 de placerat ut runt sjön under helgen. ”Vi har fått veta att det ska bli ett rikt myggår och vi behöver hjälp för att skydda människor och djur”, sade hon i artikeln.

Förra året fick föreningen bidrag från kommunerna Töreboda (18 000 kronor), Mariestad (113 000 kronor) och Skövde (155 000) för att köpa myggfällor. Men eftersom sommaren var mycket torr behövdes de inte då. I år behövs de mer än någonsin och därför köpte föreningen 25 fällor för pengarna från 2013.

Men de 25 fällorna förslår inte mycket – föreningen anser att det behövs minst 25 till och har också ansökt hos Skövde kommun om ytterligare 155 000 kronor. ”Men kommunen vill först se resultatet av de fällor vi har satt ut nu, men vi inser att det behövs fler redan på kort sikt. Det är för långt avstånd mellan varje fälla för att det ska ge önskad effekt”, sade Linnermo Jonsson till SLA på måndagen.

Under tisdagen kom ett efterlängtat och något oväntat besked – Skövde kommun har beslutat att bevilja årets ansökan om 155 000 kronor som föreningen har ansökt om för att bekämpa myggorna.

– Det känns bra att de förstår våra problem, säger Linnermo Jonsson till SLA.

Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande säger i ett pressmeddelande att man tar situationen på allvar.

– När vi fick indikationer som pekar på att sommaren riskerar att bli myggrik, så tog jag ett snabbt beslut på delegation om att bevilja pengarna, säger hon.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade tidigare att ge Jonsson delegation på att under sommarmånaderna ensam kunna besluta om att tillstyrka eller avslå ansökan. Detta för att först kunna invänta expertisens utlåtande om hur myggrik sommaren förväntades bli.

I tisdagens SLA berättade Monica Linnermo Jonsson, ordförande i Myggföreningen runt sjön Östen, om att de behövde fler myggfällor än de 25 de placerat ut runt sjön under helgen. ”Vi har fått veta att det ska bli ett rikt myggår och vi behöver hjälp för att skydda människor och djur”, sade hon i artikeln.

Förra året fick föreningen bidrag från kommunerna Töreboda (18 000 kronor), Mariestad (113 000 kronor) och Skövde (155 000) för att köpa myggfällor. Men eftersom sommaren var mycket torr behövdes de inte då. I år behövs de mer än någonsin och därför köpte föreningen 25 fällor för pengarna från 2013.

Men de 25 fällorna förslår inte mycket – föreningen anser att det behövs minst 25 till och har också ansökt hos Skövde kommun om ytterligare 155 000 kronor. ”Men kommunen vill först se resultatet av de fällor vi har satt ut nu, men vi inser att det behövs fler redan på kort sikt. Det är för långt avstånd mellan varje fälla för att det ska ge önskad effekt”, sade Linnermo Jonsson till SLA på måndagen.

Under tisdagen kom ett efterlängtat och något oväntat besked – Skövde kommun har beslutat att bevilja årets ansökan om 155 000 kronor som föreningen har ansökt om för att bekämpa myggorna.

– Det känns bra att de förstår våra problem, säger Linnermo Jonsson till SLA.

Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande säger i ett pressmeddelande att man tar situationen på allvar.

– När vi fick indikationer som pekar på att sommaren riskerar att bli myggrik, så tog jag ett snabbt beslut på delegation om att bevilja pengarna, säger hon.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade tidigare att ge Jonsson delegation på att under sommarmånaderna ensam kunna besluta om att tillstyrka eller avslå ansökan. Detta för att först kunna invänta expertisens utlåtande om hur myggrik sommaren förväntades bli.