02 jun 2014 10:57

23 jan 2015 15:45

Ombyggda lokaler nyinvigdes

Nu är ombyggnationen på Västerhöjd i Skövde officiellt invigd. Skolans nyrenoverade lokaler innebär ett stort lyft för verksamheten.

Det finns många anledningar att fira i dessa tider. För eleverna på Västerhöjd startade skolveckan med en invigning av de ombyggda lokalerna.

Entrén mot Badhusgatan har gjorts om helt och består nu av en inglasad utbyggnad. Invändigt berörs framför allt cafeterian, biblioteket, ett antal klassrum och en administrativ del – där elevhälsa och skolledning är samlad – av ombyggnaden.

Överseende

Skolans elever har också fått flera nya uppehållsrum i den inglasade delen. Men arbetet är inte riktigt färdigt än, återstår gör en uppfräschning av några korridorer och klassrum.

– Det är sådant som inte gick att genomföra när eleverna var här, säger Pontus Düring, som är administrativ chef vid utbildningsförvaltningen.

Han är mycket nöjd med arbetet och säger att lärare och elever har varit extremt överseende med buller och andra störningar under byggtiden.

– Att vi inviger lokalerna nu är för att studenterna får se vad de har väntat på under terminen, säger Pontus Düring.

Egen del

Elevrådets ordförande Jarl Harrysson är också nöjd med de nya lokalerna och vad de innebär.

– Det har blivit jättebra med fina samlingsytor och nu har också elevkåren fått en egen bardel, vid cafeterian, där vi kan informera om vår verksamhet. Tidigare har vi fått flytta runt våra möten eftersom vi inte haft något eget, men det här hjälper verkligen elevkåren, säger Jarl Harrysson.

Entreprenör för projektet är MVB Backgården och kostnaden är beräknad till 18 miljoner kronor.

Det finns många anledningar att fira i dessa tider. För eleverna på Västerhöjd startade skolveckan med en invigning av de ombyggda lokalerna.

Entrén mot Badhusgatan har gjorts om helt och består nu av en inglasad utbyggnad. Invändigt berörs framför allt cafeterian, biblioteket, ett antal klassrum och en administrativ del – där elevhälsa och skolledning är samlad – av ombyggnaden.

Överseende

Skolans elever har också fått flera nya uppehållsrum i den inglasade delen. Men arbetet är inte riktigt färdigt än, återstår gör en uppfräschning av några korridorer och klassrum.

– Det är sådant som inte gick att genomföra när eleverna var här, säger Pontus Düring, som är administrativ chef vid utbildningsförvaltningen.

Han är mycket nöjd med arbetet och säger att lärare och elever har varit extremt överseende med buller och andra störningar under byggtiden.

– Att vi inviger lokalerna nu är för att studenterna får se vad de har väntat på under terminen, säger Pontus Düring.

Egen del

Elevrådets ordförande Jarl Harrysson är också nöjd med de nya lokalerna och vad de innebär.

– Det har blivit jättebra med fina samlingsytor och nu har också elevkåren fått en egen bardel, vid cafeterian, där vi kan informera om vår verksamhet. Tidigare har vi fått flytta runt våra möten eftersom vi inte haft något eget, men det här hjälper verkligen elevkåren, säger Jarl Harrysson.

Entreprenör för projektet är MVB Backgården och kostnaden är beräknad till 18 miljoner kronor.

  • Carl Johan Hjerpe