05 jun 2014 17:24

23 jan 2015 15:45

100 000 till lovande spelutvecklare

Under torsdagen avslutades Microsoft Game Camp Sweden, där bland annat 100 000 kronor delades ut i form av stipendier till tio lovande studenter inom spelutveckling.

Sedan kickoffen i början av april har 200 studenter arbetat tillsammans med sina mentorer för att utveckla innovativa och originella spel till Windows 8, Windows Phone och Oxbox One.

I torsdags arrangerades en deldag för studenterna och deras mentorer. Under dagen visades spelen upp i samband med utbyte av erfarenheter och inspirerande föreläsningar. Dessutom delades stipendier till ett totalt värde av totalt 100 000 kronor ut till tio stycken studenter.

– Vi tror att Microsoft Game Camp Sweden är en otrolig möjlighet och plattform för att utbyta kunskap och skapa en koppling mellan utbildning och näringsliv, säger Peter Zetterberg, initiativansvarig för Microsoft Game Camp Sweden.

Kriterierna för att få stipendierna antydde på att man skulle ha skapat de mest kreativa spelidéerna, i samband med förståelse och vision för utvecklingen över Microsofts samtliga plattformar. De ska även ha fört projektet framåt genom att dela med sig av sin kunskap och sina lärdomar.

I år gick stipendierna till tre stycken team som tillsammans fick dela på 100 000 kronor.

Det första teamet med stipendiater bestod av Daniel Österlund, John Dahlqvist och Mathilda Bjarnehed har tillsammans arbetat med spelet Lunch Lady. Spelet Räv har utvecklats av Dilaram Massimova, Ellen Eriksson, Gustav Eriksson och Patrik Hedenström. Den tredje gruppen med stipendiater bestod av Christoffer Albin, Johan Ahlgren och Sofi Sprangers som arbetat med spelet Welcome Back.

– I Sverige har vi många framgångsrika spelföretag och därmed är vi ett ledande spelutvecklingsland. Detta tycker vi är otroligt roligt, och därför vill vi givetvis vara med och bidra för att branschen ska kunna fortsätta växa och utvecklas, säger Peter Zetterberg.

Sedan kickoffen i början av april har 200 studenter arbetat tillsammans med sina mentorer för att utveckla innovativa och originella spel till Windows 8, Windows Phone och Oxbox One.

I torsdags arrangerades en deldag för studenterna och deras mentorer. Under dagen visades spelen upp i samband med utbyte av erfarenheter och inspirerande föreläsningar. Dessutom delades stipendier till ett totalt värde av totalt 100 000 kronor ut till tio stycken studenter.

– Vi tror att Microsoft Game Camp Sweden är en otrolig möjlighet och plattform för att utbyta kunskap och skapa en koppling mellan utbildning och näringsliv, säger Peter Zetterberg, initiativansvarig för Microsoft Game Camp Sweden.

Kriterierna för att få stipendierna antydde på att man skulle ha skapat de mest kreativa spelidéerna, i samband med förståelse och vision för utvecklingen över Microsofts samtliga plattformar. De ska även ha fört projektet framåt genom att dela med sig av sin kunskap och sina lärdomar.

I år gick stipendierna till tre stycken team som tillsammans fick dela på 100 000 kronor.

Det första teamet med stipendiater bestod av Daniel Österlund, John Dahlqvist och Mathilda Bjarnehed har tillsammans arbetat med spelet Lunch Lady. Spelet Räv har utvecklats av Dilaram Massimova, Ellen Eriksson, Gustav Eriksson och Patrik Hedenström. Den tredje gruppen med stipendiater bestod av Christoffer Albin, Johan Ahlgren och Sofi Sprangers som arbetat med spelet Welcome Back.

– I Sverige har vi många framgångsrika spelföretag och därmed är vi ett ledande spelutvecklingsland. Detta tycker vi är otroligt roligt, och därför vill vi givetvis vara med och bidra för att branschen ska kunna fortsätta växa och utvecklas, säger Peter Zetterberg.

  • Erica Augustsson