06 jun 2014 18:45

23 jan 2015 15:45

Foto: Petra Lundgren

Regn och sol på nationaldagsfirandet

Nationaldagen i Skövde firades i Helénsparken. Det blev bland annat musik och stipendieutdelning. Och både regn och sol.

Knappt hade Conny Brännberg invigt sommarutställningen i Slöjdens hus från scenen i Helénsparken förrän det började regna. Publiken fällde upp paraplyer eller tog skydd under tak och träd. En stund senare sken solen väldigt varmt.

Gunnar Bergströms stipendium delades ut och stipendiaterna utses av lärarna på Musikskolan. I år delades stipendiet på 5000 kronor mellan Edvin Lidholm som spelar gitarr och Lydia Axberg som spelar slagverk.

– Det känns bra och kul, säger Edvin om att få stipendiet.

– Det är roligt, en ära, tycker Lydia.

Efter att Paradorkestern med drillflickor marscherat in, flaggan hissats och nationalsången sjungits fick Gunilla Odén som bor utanför Ulvåker ta emot en svensk flagga. Hon har sökt den hos stiftelsen Sveriges nationaldag som delar ut 30 flaggor per år.

– Den vi har hemma har gjort sitt och behövde bytas ut. Det känns jättebra att få en ny, säger hon.

Högtidstalade gjorde Gabriel Johansson, styrelseledamot i Sveriges ungdomsråd och han utbringade också ett fyrfaldigt leve för Sverige och flaggan.

Årets Anna Lindh-stipendium delades ut av Monica Green och det gick till gruppen Pretty Princess. Innan firandet var över blev det även musik av Jonas Peker.

Knappt hade Conny Brännberg invigt sommarutställningen i Slöjdens hus från scenen i Helénsparken förrän det började regna. Publiken fällde upp paraplyer eller tog skydd under tak och träd. En stund senare sken solen väldigt varmt.

Gunnar Bergströms stipendium delades ut och stipendiaterna utses av lärarna på Musikskolan. I år delades stipendiet på 5000 kronor mellan Edvin Lidholm som spelar gitarr och Lydia Axberg som spelar slagverk.

– Det känns bra och kul, säger Edvin om att få stipendiet.

– Det är roligt, en ära, tycker Lydia.

Efter att Paradorkestern med drillflickor marscherat in, flaggan hissats och nationalsången sjungits fick Gunilla Odén som bor utanför Ulvåker ta emot en svensk flagga. Hon har sökt den hos stiftelsen Sveriges nationaldag som delar ut 30 flaggor per år.

– Den vi har hemma har gjort sitt och behövde bytas ut. Det känns jättebra att få en ny, säger hon.

Högtidstalade gjorde Gabriel Johansson, styrelseledamot i Sveriges ungdomsråd och han utbringade också ett fyrfaldigt leve för Sverige och flaggan.

Årets Anna Lindh-stipendium delades ut av Monica Green och det gick till gruppen Pretty Princess. Innan firandet var över blev det även musik av Jonas Peker.