08 jun 2014 20:25

23 jan 2015 15:45

Foto: Roland Svensson

BILDSPEL: Studentbalen

Fint väder och finklädda nybakade studenter gjorde studentbalen i Skövde till en riktig folkfest.
– Det är jättekul, men lite sorgligt eftersom det är sista etappen för studenten, säger Pernilla Bolde som gått på Västerhöjd.

Kortegen med de balklädda ungdomarna utgick från parkeringen vid Arena Skövde. I väntan på att få åka minglade de nybakade studenterna i solen.

– Jag ser fram emot att få träffa kompisarna och gå omkring och vara snygg, berättar Sofia Fors, Moholm, som hade valt en väldigt glittrig klänning för att sticka ut i mängden.

En del passade på att se studenterna när de åkte från parkeringen. Men flest åskådare fanns uppe vid Billingehus.

– Det är 650 studenter som är här. Vi har byggt en läktare i år, vi lärde oss av förra året. Vi har också en servering med grillar. Vissa står ju här sex timmar. Det är en folkfest, berättar hotellchefen Johan Hedihn.

När studenterna kom dit väntade en promenad på röda mattan, incheckning, fotografering och snittar och mousserande innan middagen.

Sedan blev det mat och dans fram till klockan tre på natten.

Kortegen med de balklädda ungdomarna utgick från parkeringen vid Arena Skövde. I väntan på att få åka minglade de nybakade studenterna i solen.

– Jag ser fram emot att få träffa kompisarna och gå omkring och vara snygg, berättar Sofia Fors, Moholm, som hade valt en väldigt glittrig klänning för att sticka ut i mängden.

En del passade på att se studenterna när de åkte från parkeringen. Men flest åskådare fanns uppe vid Billingehus.

– Det är 650 studenter som är här. Vi har byggt en läktare i år, vi lärde oss av förra året. Vi har också en servering med grillar. Vissa står ju här sex timmar. Det är en folkfest, berättar hotellchefen Johan Hedihn.

När studenterna kom dit väntade en promenad på röda mattan, incheckning, fotografering och snittar och mousserande innan middagen.

Sedan blev det mat och dans fram till klockan tre på natten.

På menyn stod:

Lax och räkbakelse med lime och dill samt dillolja, helstekt oxfilé med pepparsås, potatisbakelse samt smör och apelsinfrästa morötter, chokladbavaroise med halloncoullis och halloncrisp.

De som valt vegetarisk meny fick det här: Chèvrefylld zucchinirullad med morot- och apelsincreme, grön sparrisrisotto med smak av tryffel, grillade grönsaker samt basilikaolja samt samma dessert.