09 jun 2014 06:00

23 jan 2015 15:45

Sommarträning i Helénsparken

Under sommaren har hälsostudion ”Energi” måndagsträning i Helénsparklen i Skövde. Träningen är uppdelad i fyra olika pass och Uppslaget har testat dem alla.

Många människor i alla åldrar kom för att testa ”Energi hälsostudios” träningspass i Helénsparken förra måndagen. Upplägget är fyra olika pass och det finns något för alla. Det är boxmix, mage/rygg, afrodans och crossfit.

Passen är runt en halvtimme långa och man bestämmer själv vilka av passen som man vill vara med på. I takt till musik gör man sitt bästa för att få ut det bästa av sin träning.

Boxmix: Träningen är uppbyggd på att man ska jobba mycket med slag och armar till musik. Exempelvis får man jobba med uppercut och hook. Instruktörerna har anpassat passet så att det finns en nivå för alla och om man tycker att det blir för jobbigt så kan man gå ned en nivå. Vi på Uppslaget tyckte att denna träning var ett roligt sätt att ta ut sig på och träningen gav mycket.

Mage/rygg: Detta pass är inriktat på att träna magmuskulaturen och ryggmuskulaturen. Tillsammans med musiken och instruktörens peppande kan alla ta sig igenom detta pass på sin egen nivå. Riktigt bra funktionell styrketräning som ger träningsvärk i både mage och rygg dagen efter.

Afrodans: Detta pass kräver mycket motorik, bra balans och taktkänsla. Man jobbar med låg tyngdpunkt för att anstränga benen så mycket som möjligt. Om man gillar att dansa så rekommenderas detta pass starkt och man fick en skön känsla av gemenskap i slutet av passet då alla vickade på höfterna och klappade i takt till musiken.

Crossfit: Detta var Uppslagets favoritpass och det bjuder på både svett och mjölksyra. Det passar både nybörjare som vältränade eftersom man själv sätter ribban. Roliga övningar med allt ifrån situps till armhävningar. Riktigt bra träning.

Efter träningspasset var Uppslagets testpatrull trött men nöjd med att den tog sig genom passen. Vi håller alla med om att det är ett riktigt roligt koncept att träna utomhus med andra människor och det är härligt att avsluta måndagen med ett träningspass i sommarsolen.

Många människor i alla åldrar kom för att testa ”Energi hälsostudios” träningspass i Helénsparken förra måndagen. Upplägget är fyra olika pass och det finns något för alla. Det är boxmix, mage/rygg, afrodans och crossfit.

Passen är runt en halvtimme långa och man bestämmer själv vilka av passen som man vill vara med på. I takt till musik gör man sitt bästa för att få ut det bästa av sin träning.

Boxmix: Träningen är uppbyggd på att man ska jobba mycket med slag och armar till musik. Exempelvis får man jobba med uppercut och hook. Instruktörerna har anpassat passet så att det finns en nivå för alla och om man tycker att det blir för jobbigt så kan man gå ned en nivå. Vi på Uppslaget tyckte att denna träning var ett roligt sätt att ta ut sig på och träningen gav mycket.

Mage/rygg: Detta pass är inriktat på att träna magmuskulaturen och ryggmuskulaturen. Tillsammans med musiken och instruktörens peppande kan alla ta sig igenom detta pass på sin egen nivå. Riktigt bra funktionell styrketräning som ger träningsvärk i både mage och rygg dagen efter.

Afrodans: Detta pass kräver mycket motorik, bra balans och taktkänsla. Man jobbar med låg tyngdpunkt för att anstränga benen så mycket som möjligt. Om man gillar att dansa så rekommenderas detta pass starkt och man fick en skön känsla av gemenskap i slutet av passet då alla vickade på höfterna och klappade i takt till musiken.

Crossfit: Detta var Uppslagets favoritpass och det bjuder på både svett och mjölksyra. Det passar både nybörjare som vältränade eftersom man själv sätter ribban. Roliga övningar med allt ifrån situps till armhävningar. Riktigt bra träning.

Efter träningspasset var Uppslagets testpatrull trött men nöjd med att den tog sig genom passen. Vi håller alla med om att det är ett riktigt roligt koncept att träna utomhus med andra människor och det är härligt att avsluta måndagen med ett träningspass i sommarsolen.

  • Oscar Antonsson