10 jun 2014 16:12

23 jan 2015 15:45

Hallå där ...

Victor Sunnliden som befinner sig i Los Angeles på världens största datorspelsmässa – Electronic Entertainment Expo som pågår under veckan – hur är läget?

– Det är bra, jag kom i måndags och i dag startar mässan. Det är registrering nu på morgonen och det lär nog ta hela dagen.

Vad gör du där?

– Jag är här som representant för Sweden Game Arena, som är ett samarbete mellan Skövde kommun, Gothia science park och Högskolan i Skövde.

Electronic Entertainment Expo, kallat E 3, är världens största datorspelsmässa men vad betyder den för branschen?

– Här behöver man vara som datorspelsutvecklare för att få veta de senaste trenderna och uppdateringarna inom så väl mjukvara som hårdvara, och här finns de senaste spelen och datorspelsprodukterna. Hur många utställare som är här vet jag inte, men utställningen är bara en del. Lika viktigt är att träffa branschfolk – det är en stor del av mässan. Jag har några möten inplanerade med tidigare kontakter, men vi har inte fyllt kalendern med möten. Syftet är att bevaka de plattformar som vi jobbar med från Skövde och för Sweden Game Arenas räkning kanske hitta nya samarbeten och partners.

Vad ser du fram emot mest med E 3?

– De stora jättarnas presskonferenser och utställningsbås, där de visar upp nya spel och uppdateringar. Sedan ser jag fram emot att ta del av det senaste inom VR-tekniken, virtual reality. Även om det inte är något nytt så väntar jag på att det ska slå igenom bredare och finnas hemma i ditt och mitt vardagsrum. Och det är viktigt för Skövde också, för det kommer att påverka dataspelsutvecklingen.

– Det är bra, jag kom i måndags och i dag startar mässan. Det är registrering nu på morgonen och det lär nog ta hela dagen.

Vad gör du där?

– Jag är här som representant för Sweden Game Arena, som är ett samarbete mellan Skövde kommun, Gothia science park och Högskolan i Skövde.

Electronic Entertainment Expo, kallat E 3, är världens största datorspelsmässa men vad betyder den för branschen?

– Här behöver man vara som datorspelsutvecklare för att få veta de senaste trenderna och uppdateringarna inom så väl mjukvara som hårdvara, och här finns de senaste spelen och datorspelsprodukterna. Hur många utställare som är här vet jag inte, men utställningen är bara en del. Lika viktigt är att träffa branschfolk – det är en stor del av mässan. Jag har några möten inplanerade med tidigare kontakter, men vi har inte fyllt kalendern med möten. Syftet är att bevaka de plattformar som vi jobbar med från Skövde och för Sweden Game Arenas räkning kanske hitta nya samarbeten och partners.

Vad ser du fram emot mest med E 3?

– De stora jättarnas presskonferenser och utställningsbås, där de visar upp nya spel och uppdateringar. Sedan ser jag fram emot att ta del av det senaste inom VR-tekniken, virtual reality. Även om det inte är något nytt så väntar jag på att det ska slå igenom bredare och finnas hemma i ditt och mitt vardagsrum. Och det är viktigt för Skövde också, för det kommer att påverka dataspelsutvecklingen.

  • Carl Johan Hjerpe