12 jun 2014 17:00

23 jan 2015 15:45

Skövdeborna delar på 148 miljoner kronor

22 000 Skövdebor får dela på drygt 148 miljoner kronor i skatteåterbäring. Och har pengarna inte redan landat på deras konton lär de komma snart. Men en och annan får finna sig att vänta lägre – de kan ha tagits ut för granskning.

Enligt statistik från Skatteverket får i år över 3,5 miljoner svenskar – av de 5,2 miljoner personer som deklarerat via internet, app, sms eller telefon – dela på totalt 30,5 miljarder kronor. Skatteåterbäringen ska komma före midsommar. Det står klart efter att Skatteverket avslutat den inledande omgången av årets granskning av inkomstdeklarationerna.

– Många har upptäckt hur lätt och säkert man kan deklarera elektroniskt. Främst ser vi en ökad användning av Mobilt bankID, från 220 000 personer förra året till över 660 000 i år, säger Susanna Svensson, verksamhetsarkitekt vid Skatteverket i ett pressmeddelande.

Och givetvis får även många Skövdebor skatteåterbäring. Enligt Skatteverkets statistik får 21 939 personer i kommunen dela på 148 489 823 kronor. Det innebär i genomsnitt 6 700 kronor.

Beskeden om slutlig skatt har börjat skickas ut och utskicken pågår fram till midsommar och sker i flera omgångar, alltså kan en person i ett område få sitt besked före sina grannar eller sin familj.

Ett antal deklaranter kommer inte att få sina pengar före midsommar, trots att de har deklarerat elektroniskt och har anmält godkänt konto för återbetalning. Det kan bero på att de har tagits ut för granskning och att denna ännu inte är klar.

Enligt statistik från Skatteverket får i år över 3,5 miljoner svenskar – av de 5,2 miljoner personer som deklarerat via internet, app, sms eller telefon – dela på totalt 30,5 miljarder kronor. Skatteåterbäringen ska komma före midsommar. Det står klart efter att Skatteverket avslutat den inledande omgången av årets granskning av inkomstdeklarationerna.

– Många har upptäckt hur lätt och säkert man kan deklarera elektroniskt. Främst ser vi en ökad användning av Mobilt bankID, från 220 000 personer förra året till över 660 000 i år, säger Susanna Svensson, verksamhetsarkitekt vid Skatteverket i ett pressmeddelande.

Och givetvis får även många Skövdebor skatteåterbäring. Enligt Skatteverkets statistik får 21 939 personer i kommunen dela på 148 489 823 kronor. Det innebär i genomsnitt 6 700 kronor.

Beskeden om slutlig skatt har börjat skickas ut och utskicken pågår fram till midsommar och sker i flera omgångar, alltså kan en person i ett område få sitt besked före sina grannar eller sin familj.

Ett antal deklaranter kommer inte att få sina pengar före midsommar, trots att de har deklarerat elektroniskt och har anmält godkänt konto för återbetalning. Det kan bero på att de har tagits ut för granskning och att denna ännu inte är klar.