18 jun 2014 16:15

23 jan 2015 15:46

"Jag skrev första motionen om sjön"

BOULOGNER: Monica Green har grävt fram bevis

”Alla” hävdar att de ligger bakom idén att Boulognersjön blir badsjö igen. Men frågan är om inte tävlingen är avgjord nu. Monica Green (S) var åtminstone först med att skriva en motion i ärendet – 1989.

Snart står Skövdes efterlängtade nygamla badsjö klar. 1973 när Skövdeborna badade i Boulognersjön, trodde man att det var för sista gången. Inte många kunde väl gissa att sjön skulle bli badbar igen. Men frågan har levt vidare och i dag vill alla vara grundare av idén. Mer eller mindre alla partier vill ta åt sig äran för satsningen på den centrala badsjön.

Faktum är ju att den ekonomiska satsningen på fyra miljoner kronor görs av allianspartierna. De presenterade satsningen i höstas efter att ett förslag hade lagts fram till politikerna av stadsträdgårdsmästare Marie Larsson. Så är det då de partierna som ska bli ihågkomna för att ha tagit tag i satsningen på den nya badsjön?

– Egentligen är jag jätteglad över satsningen – det blir så fint och jag kommer att bada mycket där, säger riksdagsledamoten Monica Green.

– Men jag var nog den första som lade en motion i ärendet. Det gjorde jag redan 1989 och jag känner i alla fall inte till någon tidigare motion. Partiet och jag har därefter på olika sätt tagit upp ämnet igen. Det har ju varit en allmän önskan från Skövdeborna att det skulle bli badsjö i Boulogner igen.

Green är luttrad och vill inte säga: ”Jag var först!”

– Nja, haha, det vågar man inte!

Snart står Skövdes efterlängtade nygamla badsjö klar. 1973 när Skövdeborna badade i Boulognersjön, trodde man att det var för sista gången. Inte många kunde väl gissa att sjön skulle bli badbar igen. Men frågan har levt vidare och i dag vill alla vara grundare av idén. Mer eller mindre alla partier vill ta åt sig äran för satsningen på den centrala badsjön.

Faktum är ju att den ekonomiska satsningen på fyra miljoner kronor görs av allianspartierna. De presenterade satsningen i höstas efter att ett förslag hade lagts fram till politikerna av stadsträdgårdsmästare Marie Larsson. Så är det då de partierna som ska bli ihågkomna för att ha tagit tag i satsningen på den nya badsjön?

– Egentligen är jag jätteglad över satsningen – det blir så fint och jag kommer att bada mycket där, säger riksdagsledamoten Monica Green.

– Men jag var nog den första som lade en motion i ärendet. Det gjorde jag redan 1989 och jag känner i alla fall inte till någon tidigare motion. Partiet och jag har därefter på olika sätt tagit upp ämnet igen. Det har ju varit en allmän önskan från Skövdeborna att det skulle bli badsjö i Boulogner igen.

Green är luttrad och vill inte säga: ”Jag var först!”

– Nja, haha, det vågar man inte!