18 jun 2014 17:00

23 jan 2015 15:46

Sätter upp Ronja Rövardotter

SKÖVDE: Musikteater med premiär i februari

Skövde musikteaterförening sätter upp Ronja Rövardotter. Premiär blir det i februari nästa år.
– Det är en bra och fin historia, säger producenten Niclas Johansson.

Förra året satte Skövde musikteaterförening upp musikalen Skönheten och Odjuret på Skövde stadsteater. I år blev det uppehåll till förmån för Skövderevyn Plats på scen. Nästa år blir det däremot musikal igen, eller snarare musikteater.

– Vi sätter upp Ronja Rövardotter. Det är en bra och fin historia. Den spelades senast 2007 i Skövde, det är åtta år sedan och vi tänkte att då hinner det komma ny publik som kan titta, säger producenten Niclas Johansson.

Skövde musikteaterförening har sökt och fått rättigheterna till originalmusiken från filmen som skrevs av Björn Isfält. Ensemblen har handplockats till uppsättningen. Ronja görs av Irma Lundberg från Tibro och Birk görs av Ludvig Thorsell från Skövde. De har båda gjort stora roller tidigare, Annie respektive Oliver.

– Irma var med i Skönheten och Odjuret, så vi vet vad hon kan, och Ludvig blev vi i produktionsteamet helt sålda på när han spelade Oliver.

Ronja Rövardotter har premiär den sjunde februari 2015 på Skövde stadsteater. Åtta föreställningar är planerade. Lovis spelas av Agneta Kihlstedt Åhs, Borka av Kjell Pehrsson, Undis av Yvonne Pehrsson och Skalle-Per av Anders Larsson. Det är också rövare, vildvittror, rumpnissar och grådvärgar med i den 50 man stora ensemblen.

Niclas Johansson spelar Mattis och det har han gjort förut.

– Jag gillar den rollen för att jag får spela hela känsloregistret, från gladaste gladaste till ledsnaste ledsnaste. Och det är fräckt!

Förra året satte Skövde musikteaterförening upp musikalen Skönheten och Odjuret på Skövde stadsteater. I år blev det uppehåll till förmån för Skövderevyn Plats på scen. Nästa år blir det däremot musikal igen, eller snarare musikteater.

– Vi sätter upp Ronja Rövardotter. Det är en bra och fin historia. Den spelades senast 2007 i Skövde, det är åtta år sedan och vi tänkte att då hinner det komma ny publik som kan titta, säger producenten Niclas Johansson.

Skövde musikteaterförening har sökt och fått rättigheterna till originalmusiken från filmen som skrevs av Björn Isfält. Ensemblen har handplockats till uppsättningen. Ronja görs av Irma Lundberg från Tibro och Birk görs av Ludvig Thorsell från Skövde. De har båda gjort stora roller tidigare, Annie respektive Oliver.

– Irma var med i Skönheten och Odjuret, så vi vet vad hon kan, och Ludvig blev vi i produktionsteamet helt sålda på när han spelade Oliver.

Ronja Rövardotter har premiär den sjunde februari 2015 på Skövde stadsteater. Åtta föreställningar är planerade. Lovis spelas av Agneta Kihlstedt Åhs, Borka av Kjell Pehrsson, Undis av Yvonne Pehrsson och Skalle-Per av Anders Larsson. Det är också rövare, vildvittror, rumpnissar och grådvärgar med i den 50 man stora ensemblen.

Niclas Johansson spelar Mattis och det har han gjort förut.

– Jag gillar den rollen för att jag får spela hela känsloregistret, från gladaste gladaste till ledsnaste ledsnaste. Och det är fräckt!