23 jun 2014 13:07

23 jan 2015 15:46

Doug Seegers till Skövde

Doug Seegers kommer till Skövde i höst. Med sig har amerikanen, som blev känd genom tv-programmet Jills veranda, The Red Dirt Boys.

Historien om amerikanen Doug Seegers har nog undgått få. När han upptäcktes av tv-produktionen bakom programmet Jills veranda, där svenska artister besöker Jill Johnson i Nashville, var han hemlös och plötsligt hade videoklipp med honom visats hundratusentals gånger på Youtube.

– Det har hänt så otroligt fort att jag fortfarande försöker anpassa mig. Den ena dagen sjöng jag på gatan och nästa dag gick jag omkring med ett skivkontrakt i handen. Efter alla år känns det som en enorm välsignelse, sade Doug Seegers till Svd i helgen.

Hans Sverigeturné inleddes i början av juni och var tänkt att vara in i september, med sammanlagt 60-talet spelningar. Nu har fler datum tillkommit och ett av dem är på Stadsteatern i Skövde.

Måndag 20 oktober ställer han sig där tillsammans med Emmylou Harris kompband The Red Dirt Boys. Lokal arrangör är Klubb Kaliber och biljetterna har redan släppts.

Historien om amerikanen Doug Seegers har nog undgått få. När han upptäcktes av tv-produktionen bakom programmet Jills veranda, där svenska artister besöker Jill Johnson i Nashville, var han hemlös och plötsligt hade videoklipp med honom visats hundratusentals gånger på Youtube.

– Det har hänt så otroligt fort att jag fortfarande försöker anpassa mig. Den ena dagen sjöng jag på gatan och nästa dag gick jag omkring med ett skivkontrakt i handen. Efter alla år känns det som en enorm välsignelse, sade Doug Seegers till Svd i helgen.

Hans Sverigeturné inleddes i början av juni och var tänkt att vara in i september, med sammanlagt 60-talet spelningar. Nu har fler datum tillkommit och ett av dem är på Stadsteatern i Skövde.

Måndag 20 oktober ställer han sig där tillsammans med Emmylou Harris kompband The Red Dirt Boys. Lokal arrangör är Klubb Kaliber och biljetterna har redan släppts.

  • Carl Johan Hjerpe