26 jun 2014 17:14

23 jan 2015 15:46

Miljonregn över dataspelsprojekt

Sweden Game Arena har nu beviljats 29 miljoner kronor för att stärka Skövde och Västra Götaland som Europaledande inom dataspelsbranschen.

Samverkansplattformen Sweden Game Arena – där Skövde kommun, Gothia Innovation AB, Högskolan i Skövde samt spelföretagen inom GSP samarbetar – ska stärka och utveckla dataspelsbranschen i Skövde.

SLA har tidigare berättat om en planerad storsatsning som ska göra Skövde mer känt på det internationella planet. Trion bakom Sweden Game Arena satsade i våras närmare 15 miljoner på utveckling och ansökte samtidigt om 14,4 miljoner från regionen.

Förtroende

Under torsdagen kom ett glatt besked från regionutvecklingsnämnden – ansökan beviljades.

– Oerhört glädjande, kommenterar Patric Eriksson, vd för Gothia Innovation AB i ett pressmeddelande.

– Att vi nu får möjlighet att accelerera vår verksamhet och branschutveckling ytterligare visar på att vi har ett stort förtroende och att Västra Götalandsregionen ser potentialen för framtidens dataspelsutveckling här i Skövde och Västra Götaland.

29-miljonerssatsningen löper över tre år och regionutvecklingsnämnden konstaterar att dataspelsbranschen i Västra Götaland har goda förutsättningar – med den långsiktiga finansiella satsning som nu är i gång – att bli Europaledande inom utbildning, utveckling, forskning och företagande.

Samverkan

Och det är just den redan befintliga infrastrukturen inom nämnda områden som regionmiljonerna ska investeras i, bland annat stärks samarbetet nu med Lindholmen Science Park i Göteborg vilket ytterligare befäster regionens konkurrenskraft.

Dataspelsbranschen har vuxit kraftigt de senaste tio åren och bara mellan 2011 och 2012 ökade omsättningen i Sverige med 65 procent (till 3,7 miljarder kronor). Ökningen väntas bli minst lika stor när branschrapporten för 2013 presenteras.

Samverkansplattformen Sweden Game Arena – där Skövde kommun, Gothia Innovation AB, Högskolan i Skövde samt spelföretagen inom GSP samarbetar – ska stärka och utveckla dataspelsbranschen i Skövde.

SLA har tidigare berättat om en planerad storsatsning som ska göra Skövde mer känt på det internationella planet. Trion bakom Sweden Game Arena satsade i våras närmare 15 miljoner på utveckling och ansökte samtidigt om 14,4 miljoner från regionen.

Förtroende

Under torsdagen kom ett glatt besked från regionutvecklingsnämnden – ansökan beviljades.

– Oerhört glädjande, kommenterar Patric Eriksson, vd för Gothia Innovation AB i ett pressmeddelande.

– Att vi nu får möjlighet att accelerera vår verksamhet och branschutveckling ytterligare visar på att vi har ett stort förtroende och att Västra Götalandsregionen ser potentialen för framtidens dataspelsutveckling här i Skövde och Västra Götaland.

29-miljonerssatsningen löper över tre år och regionutvecklingsnämnden konstaterar att dataspelsbranschen i Västra Götaland har goda förutsättningar – med den långsiktiga finansiella satsning som nu är i gång – att bli Europaledande inom utbildning, utveckling, forskning och företagande.

Samverkan

Och det är just den redan befintliga infrastrukturen inom nämnda områden som regionmiljonerna ska investeras i, bland annat stärks samarbetet nu med Lindholmen Science Park i Göteborg vilket ytterligare befäster regionens konkurrenskraft.

Dataspelsbranschen har vuxit kraftigt de senaste tio åren och bara mellan 2011 och 2012 ökade omsättningen i Sverige med 65 procent (till 3,7 miljarder kronor). Ökningen väntas bli minst lika stor när branschrapporten för 2013 presenteras.

  • Carl Johan Hjerpe