26 jun 2014 20:30

23 jan 2015 15:46

Tekniska magiker showade på Commerce

Tricken avlöste varandra när tio magilärlingar anordnade show på Commerce i dag. Fast magi är ett lite missvisande ord.

I fyra dagar har tio ungdomar gått en magikurs i Balthazars regi. I dag visade de upp sina färdigheter på Commerce. Fast det handlar egentligen inte om magi. Trots att deltagarna i sann magikeranda tiger om sina trick är det snarare tekniken bakom som stått i fokus.

– Om vi skriver teknikshow kommer ingen och tittar, men det handlar ju egentligen om teknik, säger John Downie, pedagog på Balthazar.

Anton Rönnqvist var en av de som uppträdde under showen. Han har gått magikerkurser tidigare och tänker fortsätta om han får chansen.

– Om de gör det här nästa år vill jag gå igen. Det är jättekul. Men lite svårt också, särskilt när man både ska göra trick och prata inför folk, säger han.

Under de fyra dagarna har deltagarna fått träna på att uppträda, lärt sig magikens principer och även en del artisteri. Och för att drillas i uppvisningens konst har de också genomfört mindre föreställningar. Torsdagens show var mer lite mer på riktigt. Ett drygt 30-tal personer hade samlats för att ta del av ungdomarnas färdigheter. Flera i publiken hjälpte dessutom magikerna i deras uppträdanden.

– Jag trodde faktiskt att det skulle vara mer folk, säger Anton Rönnqvist.

I fyra dagar har tio ungdomar gått en magikurs i Balthazars regi. I dag visade de upp sina färdigheter på Commerce. Fast det handlar egentligen inte om magi. Trots att deltagarna i sann magikeranda tiger om sina trick är det snarare tekniken bakom som stått i fokus.

– Om vi skriver teknikshow kommer ingen och tittar, men det handlar ju egentligen om teknik, säger John Downie, pedagog på Balthazar.

Anton Rönnqvist var en av de som uppträdde under showen. Han har gått magikerkurser tidigare och tänker fortsätta om han får chansen.

– Om de gör det här nästa år vill jag gå igen. Det är jättekul. Men lite svårt också, särskilt när man både ska göra trick och prata inför folk, säger han.

Under de fyra dagarna har deltagarna fått träna på att uppträda, lärt sig magikens principer och även en del artisteri. Och för att drillas i uppvisningens konst har de också genomfört mindre föreställningar. Torsdagens show var mer lite mer på riktigt. Ett drygt 30-tal personer hade samlats för att ta del av ungdomarnas färdigheter. Flera i publiken hjälpte dessutom magikerna i deras uppträdanden.

– Jag trodde faktiskt att det skulle vara mer folk, säger Anton Rönnqvist.

  • Axel Norén