30 jun 2014 10:51

23 jan 2015 15:28

Förseningar i tågtrafiken

UPPDATERAD: Ett läckande tåg med farlig gods i Hallsberg har lett till inställda tåg och förseningar mellan Skövde och Göteborg under måndagen.

Trafikverket uppger nu att det läckande tåget vid Hallsbergs rangercentral nu är åtgärdat och att trafiken kommer att släppas på omdelbart. Tågstoppet från i förmiddags kommer dock fortsatt att påverka trafiken på sträckan Göteborg-Skövde-Hallsberg-Katrineholm-Stockholm med förseningar som följd.

Minst tre tåg mellan Skövde och Göteborg ställdes in i förmiddag efter olyckan. En del tåg mellan Stockholm och Göteborg leddes under några timmar om via Nässjö, uppger TT, vilket innebär en försening på drygt två timmar. Även vissa regionaltågsturer har fått ställas in.

Trafikverket uppger nu att det läckande tåget vid Hallsbergs rangercentral nu är åtgärdat och att trafiken kommer att släppas på omdelbart. Tågstoppet från i förmiddags kommer dock fortsatt att påverka trafiken på sträckan Göteborg-Skövde-Hallsberg-Katrineholm-Stockholm med förseningar som följd.

Minst tre tåg mellan Skövde och Göteborg ställdes in i förmiddag efter olyckan. En del tåg mellan Stockholm och Göteborg leddes under några timmar om via Nässjö, uppger TT, vilket innebär en försening på drygt två timmar. Även vissa regionaltågsturer har fått ställas in.