01 jul 2014 13:44

23 jan 2015 15:46

Annelie Bjerkne – Årets Stadsminister

GOTLAND:

Annelie Bjerkne, samhällsstrateg i Skövde kommun, har för en kort stund sedan utsetts till Årets Stadsminister 2014. Bakom utmärkelsen står Svenska Stadskärnor AB.

Att det blev just Skövde Annelie Bjerkne som utsetts till Årets Stadsminister avslöjades i samband med ett seminarium under politikerveckan i Almedalen på Gotland.

– I Annelie Bjerkne ser vi en god förebild värdigt titeln stadsminister, säger Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor, i ett pressmeddelande.

– Hon har i sitt arbete visat stor öppenhet för samverkan samt förståelse för de olika intressenters behov och krav när det gäller stadsutveckling. Annelie Bjerkne representerar framtiden, där hållbarhet, jämställdhet, engagemang är viktiga ingredienser för den totala samhällsekonomin. På fem år har Skövde ökat sitt Handelsindex från 119 till 135. En utveckling som Annelie Bjerkne genom sitt ledarskap starkt bidragit till. Bakom hennes nominering finns stora aktörer i Skövde som gjort gemensam sak och nominerat henne till Årets Stadsminister.

I Europas 2020 sammanhållnings- och tillväxtstrategi uppmanas medlemsländerna att utforma en särskild politik riktad mot städer. Sverige saknar en sådan politik! De frågor som på ett eller annat sätt för städernas utveckling ligger idag på sju olika departement, fortsätter Svenska Stadskärnor i pressmeddelandet.

– Trots att minst 70 procent av Sveriges befolkning bor i städer och att Sverige är det EU-land som urbaniseras snabbast saknar vi en stadspolitik! Det vill vi ändra på, säger Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor.

– Men denna valkampanj vill vi, med glimten i ögat, aktualisera behovet av en sammanhållen nationell stadspolitik. Särskilt när det är valår.

Föreningen Svenska Stadskärnor är ett bransch överskridande nätverk för kunskap och erfarenhet i frågor om stadsutveckling.

Att det blev just Skövde Annelie Bjerkne som utsetts till Årets Stadsminister avslöjades i samband med ett seminarium under politikerveckan i Almedalen på Gotland.

– I Annelie Bjerkne ser vi en god förebild värdigt titeln stadsminister, säger Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor, i ett pressmeddelande.

– Hon har i sitt arbete visat stor öppenhet för samverkan samt förståelse för de olika intressenters behov och krav när det gäller stadsutveckling. Annelie Bjerkne representerar framtiden, där hållbarhet, jämställdhet, engagemang är viktiga ingredienser för den totala samhällsekonomin. På fem år har Skövde ökat sitt Handelsindex från 119 till 135. En utveckling som Annelie Bjerkne genom sitt ledarskap starkt bidragit till. Bakom hennes nominering finns stora aktörer i Skövde som gjort gemensam sak och nominerat henne till Årets Stadsminister.

I Europas 2020 sammanhållnings- och tillväxtstrategi uppmanas medlemsländerna att utforma en särskild politik riktad mot städer. Sverige saknar en sådan politik! De frågor som på ett eller annat sätt för städernas utveckling ligger idag på sju olika departement, fortsätter Svenska Stadskärnor i pressmeddelandet.

– Trots att minst 70 procent av Sveriges befolkning bor i städer och att Sverige är det EU-land som urbaniseras snabbast saknar vi en stadspolitik! Det vill vi ändra på, säger Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor.

– Men denna valkampanj vill vi, med glimten i ögat, aktualisera behovet av en sammanhållen nationell stadspolitik. Särskilt när det är valår.

Föreningen Svenska Stadskärnor är ett bransch överskridande nätverk för kunskap och erfarenhet i frågor om stadsutveckling.