04 jul 2014 09:15

23 jan 2015 15:28

Keramikdamen sönderslagen

Den gamla damen som konstnären Moa Andersson satt på en sten i Boulogner har slagits sönder under natten till fredagen. Enligt kommunens parkarbetare är hennes arm och huvud avslagna. Hon hade dessutom slängts i vattnet.

Den gamla damen, en staty gjord i keramik, har fått mycket uppmärksamhet de senaste dagarna. Många har uppskattat hennes närvaro och andra har uppenbarligen inte alls gillat henne för de har slängt ut henne i sjön.

Hur hon hamnade på stenen alldeles vid Boulognersjön har varit ett mysterium ända tills i torsdag då SLA lyckades spåra henne till konstnären Moa Andersson. Hon hade satt henne på stenen eftersom damen, enligt uppgift ”ville dit och bada”. I torsdags var Moa också på plats för att laga en av hennes händer som hade gått sönder.

Nu är skadorna värre än så. Tidigt på fredagsmorgonen var kommunens parkarbetare på plats i Boulogner och upptäckte då att konstverket slagits sönder.

– Huvudet och en arm hade slagits sönder och statyn låg ute i sjön, berättar Staffan Weinö, enhetschef tekniska förvaltningen.

– Det hade tydligen heller inte spår av någon fest som hade lett till att konstverket hamnat i kläm, utan det verkar mer vara ren och skär skadegörelse. det känns otroligt tråkigt för statyn är rolig och man blir glad av att se den. Den passar in så bra där.

Den gamla damen, en staty gjord i keramik, har fått mycket uppmärksamhet de senaste dagarna. Många har uppskattat hennes närvaro och andra har uppenbarligen inte alls gillat henne för de har slängt ut henne i sjön.

Hur hon hamnade på stenen alldeles vid Boulognersjön har varit ett mysterium ända tills i torsdag då SLA lyckades spåra henne till konstnären Moa Andersson. Hon hade satt henne på stenen eftersom damen, enligt uppgift ”ville dit och bada”. I torsdags var Moa också på plats för att laga en av hennes händer som hade gått sönder.

Nu är skadorna värre än så. Tidigt på fredagsmorgonen var kommunens parkarbetare på plats i Boulogner och upptäckte då att konstverket slagits sönder.

– Huvudet och en arm hade slagits sönder och statyn låg ute i sjön, berättar Staffan Weinö, enhetschef tekniska förvaltningen.

– Det hade tydligen heller inte spår av någon fest som hade lett till att konstverket hamnat i kläm, utan det verkar mer vara ren och skär skadegörelse. det känns otroligt tråkigt för statyn är rolig och man blir glad av att se den. Den passar in så bra där.