09 jul 2014 16:49

23 jan 2015 15:46

Cyklande och improviserande teaterturné

:

Fyra föreställningar blir det i Skövde innan medlemmarna och skådespelarna i Kulturstammen cyklar vidare på sin sommarturné från kust till kust.
– Det går väldigt bra, säger Karin Fredriksson.

Efter onsdagsfrukosten i Eggby tog de fem medlemmarna i Kulturstammen på sig sina cykelhjälmar och trampade mot Skövde. Med 13 olika stopp mellan Göteborg och Kalmar var gårdagens transportsträcka en av de kortare under turnén.

– Cyklingen fungerar riktigt bra. Första sträckan, mellan Göteborg och Lysekil, var tyngst men då visste vi heller inte vilket tempo vi skulle hålla. Men nu känns det bra, säger Skövdebon Karin Fredriksson.

Två föreställningar

Kultur- och miljöföreningen bildades i januari och under våren har sommarturnén planerats och repeterats. Gänget framför minst två föreställningar på varje ort, en improvisationsteater och en barnföreställning, och vid lunchtid under onsdagen var det dags för det första av fyra framträdanden i Skövde – barnteatern Det tokiga äventyret.

Regnbågen var försvunnen från skogen Bubblum men med hjälp av publiken, och då främst de yngre besökarna, kunde Tokarna närma sig svaret på mysteriet.

– Barnföreställningarna blir väldigt varierade. Vi har skrivit manus men involverar barnen väldigt mycket i berättelsen, och även om vi följer manus så blir det olika. En del barn lägger sig jättemycket, andra mindre. Några kan säga till oss att ”ni måste göra så här”. Då får man lyssna på det, men vi måste också tillbaka till manuset. Det gäller att se alla barn, även de som inte låter, säger Karin Fredriksson.

Ny chans

Under onsdagskvällen spelade Kulturstammen också en improvisationsteater och under torsdagen gör de två nya framträdanden i Helénsparken. Sedan är det dags att ta på sig cykelhjälmarna igen, för i helgen ska de vara i Mariestad med föreställningarna.

Kulturstammen kommer också att framträda ibland annat Karlsborg, Forsvik, Hjo och Töreboda innan färden bär av mot Småland och slutmålet Öland.

Efter onsdagsfrukosten i Eggby tog de fem medlemmarna i Kulturstammen på sig sina cykelhjälmar och trampade mot Skövde. Med 13 olika stopp mellan Göteborg och Kalmar var gårdagens transportsträcka en av de kortare under turnén.

– Cyklingen fungerar riktigt bra. Första sträckan, mellan Göteborg och Lysekil, var tyngst men då visste vi heller inte vilket tempo vi skulle hålla. Men nu känns det bra, säger Skövdebon Karin Fredriksson.

Två föreställningar

Kultur- och miljöföreningen bildades i januari och under våren har sommarturnén planerats och repeterats. Gänget framför minst två föreställningar på varje ort, en improvisationsteater och en barnföreställning, och vid lunchtid under onsdagen var det dags för det första av fyra framträdanden i Skövde – barnteatern Det tokiga äventyret.

Regnbågen var försvunnen från skogen Bubblum men med hjälp av publiken, och då främst de yngre besökarna, kunde Tokarna närma sig svaret på mysteriet.

– Barnföreställningarna blir väldigt varierade. Vi har skrivit manus men involverar barnen väldigt mycket i berättelsen, och även om vi följer manus så blir det olika. En del barn lägger sig jättemycket, andra mindre. Några kan säga till oss att ”ni måste göra så här”. Då får man lyssna på det, men vi måste också tillbaka till manuset. Det gäller att se alla barn, även de som inte låter, säger Karin Fredriksson.

Ny chans

Under onsdagskvällen spelade Kulturstammen också en improvisationsteater och under torsdagen gör de två nya framträdanden i Helénsparken. Sedan är det dags att ta på sig cykelhjälmarna igen, för i helgen ska de vara i Mariestad med föreställningarna.

Kulturstammen kommer också att framträda ibland annat Karlsborg, Forsvik, Hjo och Töreboda innan färden bär av mot Småland och slutmålet Öland.

  • Carl Johan Hjerpe