10 jul 2014 06:00

23 jan 2015 15:46

Vårdcentral flyttar – oklart vart

SÖDRA RYD: Brister bakom beslut

Vårdcentralen i Södra Ryd ska flytta till nya lokaler. Flera år efter att bristerna med de nuvarande lokalerna först påtalades har nu primärvårdsstyrelsen beslutat att flytta verksamheten.

Dålig ekonomi sköt upp beslutet med flera år, men nu har primärvårdsstyrelsen sagt ja till att vårdcentralen i Södra Ryd ska få nya lokaler. När flytten blir av är ännu oklart. Om det blir fråga om helt nybyggda lokaler måste Skövde kommun först hitta en ledig och passande tomt. Därefter ska någon bygga fastigheten och en ska hyresvärd tillsättas, säger primärvårdschefen i Östra Skaraborg, Lars Gotthardsson i en intervju med Sveriges radio Skaraborg.

De gamla lokalerna har stora brister. Bland annat ska lokalerna vara lyhörda och inomhusluften dålig. Bristerna ska ha påtalats redan för flera år sedan, och att det dröjde så lång tid innan beslutet om flytt fattades ska ha med ekonomiska faktorer till följd av vårdvalet 2009 att göra.

SLA har sökt Lars Gotthardsson utan framgång.

Dålig ekonomi sköt upp beslutet med flera år, men nu har primärvårdsstyrelsen sagt ja till att vårdcentralen i Södra Ryd ska få nya lokaler. När flytten blir av är ännu oklart. Om det blir fråga om helt nybyggda lokaler måste Skövde kommun först hitta en ledig och passande tomt. Därefter ska någon bygga fastigheten och en ska hyresvärd tillsättas, säger primärvårdschefen i Östra Skaraborg, Lars Gotthardsson i en intervju med Sveriges radio Skaraborg.

De gamla lokalerna har stora brister. Bland annat ska lokalerna vara lyhörda och inomhusluften dålig. Bristerna ska ha påtalats redan för flera år sedan, och att det dröjde så lång tid innan beslutet om flytt fattades ska ha med ekonomiska faktorer till följd av vårdvalet 2009 att göra.

SLA har sökt Lars Gotthardsson utan framgång.

  • Axel Norén