12 jul 2014 13:00

23 jan 2015 15:47

Framtidens spelskapare är här

En vecka bestående av datorspelsskapande

Balthazar har i samarbete med KomTek under den gångna veckan utbildat morgondagens spelskapare. 13 stycken deltagare mellan åldrarna 10 och 13 år har fått professionell vägledning av spelskaparen Claes Eriksson.

KomTek i Skövde arrangerar flera kurser under sommaren. En av de populäraste har varit den som handlade om datorspelsskapande.

– Det är en stor process att skapa ett spel, och jag är otroligt stolt och imponerad över den utveckling som skett inom gruppen under veckan, säger Claes Eriksson som själv är utbildad spelskapare och leder krusen.

Växande intresse

Målet med kursen har varit att skapa en produkt från början till slut, vilket har motiverat många. Flera av deltagarna hade intresse för datorspel sedan tidigare, och intresset har stärkts ytterligare under veckans gång. Det är något som både Albin Engqvist och Coenraad Van Den Brink kan intyga.

– Jag har alltid haft intresse för att skapa spel. Det som jag framföralt har blivit bra på, och som jag tar med mig härifrån är hur man skapar bra och starka karaktärer, säger Albin.

– Tidigare har jag mest spelat spelen, men nu har jag fått upp ögonen för att även utveckla dem. I framtiden har jag därför tänkt gå fler spelutbildningar på Högskolan i Skövde, så detta är en bra början, säger Coenraad.

KomTek i Skövde arrangerar flera kurser under sommaren. En av de populäraste har varit den som handlade om datorspelsskapande.

– Det är en stor process att skapa ett spel, och jag är otroligt stolt och imponerad över den utveckling som skett inom gruppen under veckan, säger Claes Eriksson som själv är utbildad spelskapare och leder krusen.

Växande intresse

Målet med kursen har varit att skapa en produkt från början till slut, vilket har motiverat många. Flera av deltagarna hade intresse för datorspel sedan tidigare, och intresset har stärkts ytterligare under veckans gång. Det är något som både Albin Engqvist och Coenraad Van Den Brink kan intyga.

– Jag har alltid haft intresse för att skapa spel. Det som jag framföralt har blivit bra på, och som jag tar med mig härifrån är hur man skapar bra och starka karaktärer, säger Albin.

– Tidigare har jag mest spelat spelen, men nu har jag fått upp ögonen för att även utveckla dem. I framtiden har jag därför tänkt gå fler spelutbildningar på Högskolan i Skövde, så detta är en bra början, säger Coenraad.

  • Erica Augustsson