18 jul 2014 19:15

23 jan 2015 15:47

Regementet ordnar boende åt asylsökande

Skaraborgs regemente P4 har verksamhet över ett stort geografiskt område. Bland annat i Älvdalen där man nu lånar ut cirka 600 platser till Migrationsverket.

Under några veckor har Migrationsverket tecknat avtal med försvarsmakten om möjlighet att beställa beredskapsplatser på ett militärt övningsområde i Älvdalens kommun.

– Under de här veckorna genomförs inga övningar eller skjutningar. Naturligtvis vill vi inte att någon som kommer från ett krigshärjat område ska råka hamna mitt i en militärövning, säger Patrik Lindelöf som är ställföreträdande stabschef på P4.

Ett befälhotell och några stugor finns att tillgå under tre veckor och i nuläget vet man att åtminstone 300 platser kommer att upptas av de 600 beredskapsplatserna. Sedan flyttas de asylsökande till olika kommuner i landet.

– Det känns jättebra att vi kan hjälpa till. Vi är med och skapar trygghet. Jag brukar fundera på varför vi inte hjälper varandra mer, myndigheter emellan, nu hoppas jag att det blir fler gånger, säger Patrik Lindelöf.

Under några veckor har Migrationsverket tecknat avtal med försvarsmakten om möjlighet att beställa beredskapsplatser på ett militärt övningsområde i Älvdalens kommun.

– Under de här veckorna genomförs inga övningar eller skjutningar. Naturligtvis vill vi inte att någon som kommer från ett krigshärjat område ska råka hamna mitt i en militärövning, säger Patrik Lindelöf som är ställföreträdande stabschef på P4.

Ett befälhotell och några stugor finns att tillgå under tre veckor och i nuläget vet man att åtminstone 300 platser kommer att upptas av de 600 beredskapsplatserna. Sedan flyttas de asylsökande till olika kommuner i landet.

– Det känns jättebra att vi kan hjälpa till. Vi är med och skapar trygghet. Jag brukar fundera på varför vi inte hjälper varandra mer, myndigheter emellan, nu hoppas jag att det blir fler gånger, säger Patrik Lindelöf.

  • Emma Brännman