20 jul 2014 15:44

23 jan 2015 15:47

Allsången drog storpublik – igen

KARLSBORG: Ett myllrande publikhav mötte sångarna

Att allsång lockar både stora och små Karlsborgsbor råder det inget som helst tvivel. När solen sänkte sig över scenområdet vid kanalen på fredagskvällen var det återigen ett myllrande publikhav med runt 7000 som ville vara med och sjunga.

När det var dags var den tredje och näst sista allsången var det Sten, Ebbe Nilsson och Alexander som var det stora dragplåstret. Allsångsledaren Marie Arturén hälsade som vanligt välkommen med Karlsborg i mitt hjärta och fortsatte med låtar som Drömmen om Elin och 10 000 röda rosor.

10-åring med attityd

En av kvällens lokala artister var 10-åriga Herman Tunmats. En kille med mycket attityd och hiphopgester. Under låten ”I'm gonna let it shine” var han inte riktigt nöjd med publikens respons och tog till åtgärder.

– Kom igen nu Karlsborg, uppmanade han och klappade demonstrativt med händerna.

Publiken föll för charmen, skrattade och började klappade takten.

Unga och veteraner

Herman var dock inte det enda barnet som stod på scenen under allsången. Nytt för dagen var en barnkör som övat under dagen.

– Vi har haft ett slags dagläger här under dagen där barn från trakten varit med och lärt sig några sånger, sa Anna-Karin Mellring som bland annat med i allsångskören.

– Det var lite på prov, men det gick så bra, så jag är säker på att det blir en fortsättning.

Kvällens stora dragplåster var dansbandsveteranerna från Sten och Stanley, som numera består av Sten & Ebbe och Alexander Nilsson. Tillsammans bjöd de på klassiker som Ja, jag ska lova dig, Dra dir peppar'n växer och självklart superhitten Jag vill vara din Margareta.

När det var dags var den tredje och näst sista allsången var det Sten, Ebbe Nilsson och Alexander som var det stora dragplåstret. Allsångsledaren Marie Arturén hälsade som vanligt välkommen med Karlsborg i mitt hjärta och fortsatte med låtar som Drömmen om Elin och 10 000 röda rosor.

10-åring med attityd

En av kvällens lokala artister var 10-åriga Herman Tunmats. En kille med mycket attityd och hiphopgester. Under låten ”I'm gonna let it shine” var han inte riktigt nöjd med publikens respons och tog till åtgärder.

– Kom igen nu Karlsborg, uppmanade han och klappade demonstrativt med händerna.

Publiken föll för charmen, skrattade och började klappade takten.

Unga och veteraner

Herman var dock inte det enda barnet som stod på scenen under allsången. Nytt för dagen var en barnkör som övat under dagen.

– Vi har haft ett slags dagläger här under dagen där barn från trakten varit med och lärt sig några sånger, sa Anna-Karin Mellring som bland annat med i allsångskören.

– Det var lite på prov, men det gick så bra, så jag är säker på att det blir en fortsättning.

Kvällens stora dragplåster var dansbandsveteranerna från Sten och Stanley, som numera består av Sten & Ebbe och Alexander Nilsson. Tillsammans bjöd de på klassiker som Ja, jag ska lova dig, Dra dir peppar'n växer och självklart superhitten Jag vill vara din Margareta.

  • Anna Leijon