23 jul 2014 17:34

23 jan 2015 15:47

Läsarna rasar mot stoppade raggarturer

LÄSARKOMMENTARER

Många av SLA:s läsare har reagerat på historien om de äldre i Tidan och Väring som nu blir nekade sin årliga raggarbilsutflykt. Bakgrunden till historien är att eldsjälar från hemvården sedan fem år tillbaka arrangerat raggarbilsträffar för de äldre. Men när hemvården i Tidan bytte enhetschef ingick inte raggarbilsutflykterna i uppdraget och det hela lades ned.

Många av läsarna som har gått in och kommenterat på SLA:s Facebook-sida har uttryckt frustration över att de gamla berövas sin åktur.

En läsare skriver: ”Om det är det enda roliga de gamla har så låt det få vara så. Fesljumna matlådor och stressad personal inom vården. Nä, en raggarsväng gör människan glad. Livet är till för att njutas även för våra äldre. Skärpning.”

”Småaktigt”

En annan läsare kommenterar: ”Stor skam att falla innanför ramen, jo man tackar, men de tänker inte på att de gamla glädjer sig åt detta, då kan ju kommunen avsätta pengar till det för de är ju de som byggt upp det vi har i dag, säger bara fy vad småaktigt att göra så.”

Att raggarna gör detta helt ideellt tas också upp: ”Om man tänker till så kör raggarna ideellt, har själv varit med och kört men då var det från tomtegården, en fin biltur sen blev det grillat när vi kom tillbaka. Behöver varken kosta mycket eller stort arrangemang från ledningen eller personalen, men jag vet att det blir väldigt nöjda hyresgäster”, uttrycker en läsare.

”Stor skam! Ska man inte ha rätt till lycka och glädje när man är gammal och gett av sig själv en hel livstid!?”, skriver en kommenterare.

En annan läsare är inne på att denna typ av aktivitet sätter guldkant på tillvaron för de äldre: ”Ja, det är som vanligt... Tredje part drabbas. Synd och skam. Fy skäms på dig som har beslutat detta, att ta ifrån pensionärerna glädjeämnen idag hör tydligen till vardagen. Och till övriga som arbetar med att sätta en guldkant på tillvaron för att göra det så trevligt som möjligt, ni har mitt fulla stöd för er frustration över det dåliga beslut som har fattats.”

Många av SLA:s läsare har reagerat på historien om de äldre i Tidan och Väring som nu blir nekade sin årliga raggarbilsutflykt. Bakgrunden till historien är att eldsjälar från hemvården sedan fem år tillbaka arrangerat raggarbilsträffar för de äldre. Men när hemvården i Tidan bytte enhetschef ingick inte raggarbilsutflykterna i uppdraget och det hela lades ned.

Många av läsarna som har gått in och kommenterat på SLA:s Facebook-sida har uttryckt frustration över att de gamla berövas sin åktur.

En läsare skriver: ”Om det är det enda roliga de gamla har så låt det få vara så. Fesljumna matlådor och stressad personal inom vården. Nä, en raggarsväng gör människan glad. Livet är till för att njutas även för våra äldre. Skärpning.”

”Småaktigt”

En annan läsare kommenterar: ”Stor skam att falla innanför ramen, jo man tackar, men de tänker inte på att de gamla glädjer sig åt detta, då kan ju kommunen avsätta pengar till det för de är ju de som byggt upp det vi har i dag, säger bara fy vad småaktigt att göra så.”

Att raggarna gör detta helt ideellt tas också upp: ”Om man tänker till så kör raggarna ideellt, har själv varit med och kört men då var det från tomtegården, en fin biltur sen blev det grillat när vi kom tillbaka. Behöver varken kosta mycket eller stort arrangemang från ledningen eller personalen, men jag vet att det blir väldigt nöjda hyresgäster”, uttrycker en läsare.

”Stor skam! Ska man inte ha rätt till lycka och glädje när man är gammal och gett av sig själv en hel livstid!?”, skriver en kommenterare.

En annan läsare är inne på att denna typ av aktivitet sätter guldkant på tillvaron för de äldre: ”Ja, det är som vanligt... Tredje part drabbas. Synd och skam. Fy skäms på dig som har beslutat detta, att ta ifrån pensionärerna glädjeämnen idag hör tydligen till vardagen. Och till övriga som arbetar med att sätta en guldkant på tillvaron för att göra det så trevligt som möjligt, ni har mitt fulla stöd för er frustration över det dåliga beslut som har fattats.”