30 jul 2014 06:00

23 jan 2015 15:47

Många butiker sysselsatta i hettan

Sol och bad, men också handel. Värmen avskräcker inte folk från att shoppa i Skövde - snarare tvärtom. Anders Strand, centrumchef på Commerce, ser tydliga tecken på att folk tröttnar på stranden och vänder mot butiken.

Många åker till stranden när solen står som högst. Men på morgonen och kvällen pågår en strid ström till Skövdes butiker. Trots hettan säger alla de tre stora handelsplatserna Norrmalm (Elins Esplanad), Stallsiken och Commerce att kunderna kommer trots hettan.

Anders Strand, centrumchef på Commerce, ser att försäljningen ökar med flera procent för både maj och juni i år. Och det ser fortsatt bra ut.

– Nu är juli extremt varm, men jag har inga indikationer på någon nedgång. Det är ökande siffror och trots värmen har försäljningen gått bra och även helåret ser bra ut, säger han.

Bad kul i början

Han förklarar att när vädret är soligt under så här lång tid är de första två veckorna dåliga för butikerna. Då sjunker siffrorna. Sedan fram emot vecka tre börjar folk att tröttna på sol och bad för att under vecka fyra vallfärda till butikerna.

Markus Ulfvengren, butikschef på Intersport vid Stallsikens handelsområde, säger att butiken haft den bästa sommaren hittills. Löparskor, träningsutrustning, trangiakök, tält och sovsäckar är produkter som snart är utsålda.

– Det har varit en bra sommar så här långt, fler turister som har varit och handlat. Badsortimentet är helt slut, det är så väderstyrt, säger Markus Ulfvengren.

Svalkar sig

På H&M ute vid Elins Esplanad tror butikschefen Eva Karlsson att många kunder har behövt komma in och svalka av sig. Tillströmningen är mindre på dagarna men under tidig morgon och på kvällen kan den vara desto större.

– Vi har inte märkt av värmeböljan, säger Eva Karlsson. Men Skövde är egentligen ingen sommarstad, dock har det ändrats lite grann. Förr tyckte jag att det var fullständigt tomt.

Jonas och Louisa Kjernald har precis varit inne på Commerce och handlat.

– Vi har handlat fotbollsskor och lite kläder, säger Louisa.

Att det blev handel just i dag var lite av en slump men de båda tyckte att temperaturen var härlig inne i butikerna.

Många åker till stranden när solen står som högst. Men på morgonen och kvällen pågår en strid ström till Skövdes butiker. Trots hettan säger alla de tre stora handelsplatserna Norrmalm (Elins Esplanad), Stallsiken och Commerce att kunderna kommer trots hettan.

Anders Strand, centrumchef på Commerce, ser att försäljningen ökar med flera procent för både maj och juni i år. Och det ser fortsatt bra ut.

– Nu är juli extremt varm, men jag har inga indikationer på någon nedgång. Det är ökande siffror och trots värmen har försäljningen gått bra och även helåret ser bra ut, säger han.

Bad kul i början

Han förklarar att när vädret är soligt under så här lång tid är de första två veckorna dåliga för butikerna. Då sjunker siffrorna. Sedan fram emot vecka tre börjar folk att tröttna på sol och bad för att under vecka fyra vallfärda till butikerna.

Markus Ulfvengren, butikschef på Intersport vid Stallsikens handelsområde, säger att butiken haft den bästa sommaren hittills. Löparskor, träningsutrustning, trangiakök, tält och sovsäckar är produkter som snart är utsålda.

– Det har varit en bra sommar så här långt, fler turister som har varit och handlat. Badsortimentet är helt slut, det är så väderstyrt, säger Markus Ulfvengren.

Svalkar sig

På H&M ute vid Elins Esplanad tror butikschefen Eva Karlsson att många kunder har behövt komma in och svalka av sig. Tillströmningen är mindre på dagarna men under tidig morgon och på kvällen kan den vara desto större.

– Vi har inte märkt av värmeböljan, säger Eva Karlsson. Men Skövde är egentligen ingen sommarstad, dock har det ändrats lite grann. Förr tyckte jag att det var fullständigt tomt.

Jonas och Louisa Kjernald har precis varit inne på Commerce och handlat.

– Vi har handlat fotbollsskor och lite kläder, säger Louisa.

Att det blev handel just i dag var lite av en slump men de båda tyckte att temperaturen var härlig inne i butikerna.