03 aug 2014 21:01

23 jan 2015 15:47

Vill hedra militära och civila veteraner

Lars-Göran Nyholm ville uppmärksamma och hedra civila och militära veteraner som arbetat för trygghet och fred i världen. Därför startade han Veteranmarschen. Under söndagen nådde deltagarna Skövde.

Det blev en varm etapp som ledde deltagarna i Veteranmarschen till Skövde. Drygt 200 personer deltog i den sista biten av den tre mil långa etappen som startade i Skara under förmiddagen. Målgången ägde rum vid P4:s minnessten vid Skövde soldathem. Där hedrades veteranerna för sina insatser av regementschef Fredrik Ståhlberg och av Christer Winbäck (Fp), riksdagsledamot som sitter i både utrikesutskottet och i försvarsutskottet

– Vi har varit dåliga på att ta hand om våra veteraner. Vi måste bli bättre på det, sa Christer Winbäck i sitt tal.

Elva etapper

Årets veteranmarsch startade i Hindås, där förra årets marsch avslutades. Slutdestinationen är Örebro. Vandringen är uppdelad i elva etapper. Hur många som deltar totalt är svårt att konstatera innan målgången den 9 augusti.

– Det finns ett stort intresse för den sista etappen i Örebro. Det ringer folk hela tiden som vill vara med. Vi får hoppas att det inte blir lika varmt under resten av marschen, säger han.

Tillsammans med ett tiotal andra går han samtliga etapper och hinner då avverka 32 mil under elva dagar. Tidigare i år blev Lars-Göran Nyholm utnämnd till Årets veteran för arbetet med att uppmärksamma landets veteraner.

Det blev en varm etapp som ledde deltagarna i Veteranmarschen till Skövde. Drygt 200 personer deltog i den sista biten av den tre mil långa etappen som startade i Skara under förmiddagen. Målgången ägde rum vid P4:s minnessten vid Skövde soldathem. Där hedrades veteranerna för sina insatser av regementschef Fredrik Ståhlberg och av Christer Winbäck (Fp), riksdagsledamot som sitter i både utrikesutskottet och i försvarsutskottet

– Vi har varit dåliga på att ta hand om våra veteraner. Vi måste bli bättre på det, sa Christer Winbäck i sitt tal.

Elva etapper

Årets veteranmarsch startade i Hindås, där förra årets marsch avslutades. Slutdestinationen är Örebro. Vandringen är uppdelad i elva etapper. Hur många som deltar totalt är svårt att konstatera innan målgången den 9 augusti.

– Det finns ett stort intresse för den sista etappen i Örebro. Det ringer folk hela tiden som vill vara med. Vi får hoppas att det inte blir lika varmt under resten av marschen, säger han.

Tillsammans med ett tiotal andra går han samtliga etapper och hinner då avverka 32 mil under elva dagar. Tidigare i år blev Lars-Göran Nyholm utnämnd till Årets veteran för arbetet med att uppmärksamma landets veteraner.

  • Axel Norén