06 aug 2014 07:55

23 jan 2015 15:29

Skaraborgare kämpar mot storbranden

SLA skriver i dagens papperstidning om att Räddningstjänsten östra Skaraborg (Rös) står beredda att hjälpa till vid skogsbranden i Västmanland. Nu har de skickat i väg sin första styrka.

Det handlar om två insatsledare som ska assisterar sina hårt prövade kollegor.

- De åkte klockan sex i dag på morgonen. De stannar i en eller två dagar kanske, vi får se, säger Peter Brandels, inre befäl.

Med kort varsel kan Rös skicka mellan tio och femton man, framför allt handlar det om deltidspersonal eftersom det är semestertider. Trängregementet är också på plats för att hjälpa till med drivmedelsförsörjningen.

Den jättelika skogsbranden utanför Sala har inneburit evakuering av flera byar och en person har fått sätta livet till. Branden, som har rasat i en vecka, är inte under kontroll. Men i dag väntas åtminstone lite regn över området, något som underlättar släckningsarbetet.

- Men det är jättebesvärligt att få grepp om, vi får hoppas på gynnsammare förhållande.

Det handlar om två insatsledare som ska assisterar sina hårt prövade kollegor.

- De åkte klockan sex i dag på morgonen. De stannar i en eller två dagar kanske, vi får se, säger Peter Brandels, inre befäl.

Med kort varsel kan Rös skicka mellan tio och femton man, framför allt handlar det om deltidspersonal eftersom det är semestertider. Trängregementet är också på plats för att hjälpa till med drivmedelsförsörjningen.

Den jättelika skogsbranden utanför Sala har inneburit evakuering av flera byar och en person har fått sätta livet till. Branden, som har rasat i en vecka, är inte under kontroll. Men i dag väntas åtminstone lite regn över området, något som underlättar släckningsarbetet.

- Men det är jättebesvärligt att få grepp om, vi får hoppas på gynnsammare förhållande.