10 aug 2014 18:17

23 jan 2015 15:48

Unga företagare flyr mässa i Helensparken

SKÖVDE: Gurkförsäljningen fortsatt poppis

Helensmässan har varit en given tradition i snart 35 år. I lördags var det dags för årets upplaga, om än i lite mindre omfattning än tidigare. Många unga företagare som deltagit tidigare år har inte kommit tillbaka.

15 bord har blivit 11. Arrangemanget har blivit mindre med åren, men har fortfarande hängivna besökare som återvänder år efter år.

– Det är en del annat som händer just den här helgen, men det är tradition att ha mässan andra helgen i augusti. Det går inte att flytta på den hur som helst, säger Fredrik Ödeen, ordförande i Skövde scoutkår, som sedan ett par år tillbaka håller i mässan.

Det riktiga dragplåstret är gurkförsäljningen där intäkterna går till välgörenhet. Även i år gick gurkorna åt. Redan tidigt i arrangemanget bildas små sporadiska köer till bordet där Anita Romlin och Ingrid Nilsson står.

– Nettot från gurkorna går till välgörenhet, ett projekt i Sri Lanka som går ut på att barn i de fattigaste och mest utsatta delarna ska få möjlighet att leka och gå i skolan, säger Anita Romlin.

Hög medelålder

De större besökarskarorna låter vanligtvis vänta på sig tills det att affärerna öppnar, men några besökare strosade runt kring borden redan tidigt i arrangemanget.

– Vi har en ganska hög medelålder här och det vore kul om mässan föryngrades. Förra året hade vi Unga företagare här men de har inte kommit tillbaka i år. Jag vet inte varför, säger Fredrik Ödeen, ordförande i Skövde scoutkår.

15 bord har blivit 11. Arrangemanget har blivit mindre med åren, men har fortfarande hängivna besökare som återvänder år efter år.

– Det är en del annat som händer just den här helgen, men det är tradition att ha mässan andra helgen i augusti. Det går inte att flytta på den hur som helst, säger Fredrik Ödeen, ordförande i Skövde scoutkår, som sedan ett par år tillbaka håller i mässan.

Det riktiga dragplåstret är gurkförsäljningen där intäkterna går till välgörenhet. Även i år gick gurkorna åt. Redan tidigt i arrangemanget bildas små sporadiska köer till bordet där Anita Romlin och Ingrid Nilsson står.

– Nettot från gurkorna går till välgörenhet, ett projekt i Sri Lanka som går ut på att barn i de fattigaste och mest utsatta delarna ska få möjlighet att leka och gå i skolan, säger Anita Romlin.

Hög medelålder

De större besökarskarorna låter vanligtvis vänta på sig tills det att affärerna öppnar, men några besökare strosade runt kring borden redan tidigt i arrangemanget.

– Vi har en ganska hög medelålder här och det vore kul om mässan föryngrades. Förra året hade vi Unga företagare här men de har inte kommit tillbaka i år. Jag vet inte varför, säger Fredrik Ödeen, ordförande i Skövde scoutkår.

  • Axel Norén