13 aug 2014 08:00

23 jan 2015 15:48

Rymliga lägenheter med hög hyra

Mitt i city, närmaste granne med Commerce – Skövdebostäders Tyr 3 kan inte ligga mer centralt. Om två veckor är det köstart till de 17 lägenheterna och intresset är stort redan nu. 70 personer finns med på intresselistan.

Först var tanken att det gamla Skövde-Nyheter-huset på Torggatan skulle byggts om i stället för att rivas, men det projektet blev för dyrt. Skövdebostäder bestämde sig då för att bygga helt nytt och i mars började demonteringen av huset.

Nu är nybyggnationen i full gång och femvåningshuset börjar ta form.

– Bygget flyter på bra. Men det är alltid trångt och krångligt att bygga i centrum, folk bor i husen intill och transporter ska fram till Commerce och till bygget, säger Skövdebostäders vd Dan Sandén till SLA.

I april ska det nya huset var klart för inflyttning. Det blir 17 extra rymliga tvårumslägenheter på mellan 71 och 82 kvadratmeter. Att det blev enbart tvårummare förklarar Sandén med att det helt enkelt var svårt att få till fler rum. Men eftersom lägenheterna också är av lite högre standard får hyresgästerna räkna med hög hyra. Grundhyran blir på mellan 9 200 kronor och 9 900.

– Jag kan inte säga om detta är de högsta hyrorna inom vårt bestånd, men det blir utan tvekan ett av våra områden med högst hyror.

Det finns enligt Sandén flera skäl till det.

– Det blir bland annat en högre prislapp med ett så centralt boende, det är mer kostsamt att bygga ett så litet objekt som detta är och dessutom är det besvärligare att bygga i centrum vilket ger en ökad kostnad.

Skövdebostäder tror inte att tvårummarna kommer att tilltala familjer, det är heller inte målgruppen.

– Vi vänder oss till yngre, kanske par utan barn, eller äldre par, kanske kan också ett par studenter dela lägenhet. Vi tror att det krävs god ekonomi för dem som flyttar in här.

Om bara två veckor öppnar kön. Men redan långt innan har Skövdebostäder fått en uppfattning om intresset.

– Vi har redan 70 personer på intresselistan, vilket man nog måste beteckna som ganska många. 85 procent av dem är Skövdebor, resten kommer från andra kommuner.

Först var tanken att det gamla Skövde-Nyheter-huset på Torggatan skulle byggts om i stället för att rivas, men det projektet blev för dyrt. Skövdebostäder bestämde sig då för att bygga helt nytt och i mars började demonteringen av huset.

Nu är nybyggnationen i full gång och femvåningshuset börjar ta form.

– Bygget flyter på bra. Men det är alltid trångt och krångligt att bygga i centrum, folk bor i husen intill och transporter ska fram till Commerce och till bygget, säger Skövdebostäders vd Dan Sandén till SLA.

I april ska det nya huset var klart för inflyttning. Det blir 17 extra rymliga tvårumslägenheter på mellan 71 och 82 kvadratmeter. Att det blev enbart tvårummare förklarar Sandén med att det helt enkelt var svårt att få till fler rum. Men eftersom lägenheterna också är av lite högre standard får hyresgästerna räkna med hög hyra. Grundhyran blir på mellan 9 200 kronor och 9 900.

– Jag kan inte säga om detta är de högsta hyrorna inom vårt bestånd, men det blir utan tvekan ett av våra områden med högst hyror.

Det finns enligt Sandén flera skäl till det.

– Det blir bland annat en högre prislapp med ett så centralt boende, det är mer kostsamt att bygga ett så litet objekt som detta är och dessutom är det besvärligare att bygga i centrum vilket ger en ökad kostnad.

Skövdebostäder tror inte att tvårummarna kommer att tilltala familjer, det är heller inte målgruppen.

– Vi vänder oss till yngre, kanske par utan barn, eller äldre par, kanske kan också ett par studenter dela lägenhet. Vi tror att det krävs god ekonomi för dem som flyttar in här.

Om bara två veckor öppnar kön. Men redan långt innan har Skövdebostäder fått en uppfattning om intresset.

– Vi har redan 70 personer på intresselistan, vilket man nog måste beteckna som ganska många. 85 procent av dem är Skövdebor, resten kommer från andra kommuner.