17 aug 2014 18:52

23 jan 2015 15:48

Foto: Axel Norén/Roland Svensson (flyg)

Flyg- och motordagar drog storpublik

Flygaress och bilentusiaster samlades på Skövde flygplats i helgen för årets flyg- och motordagar. Och programmen flöt på bra, trots att vädret försökte sätta käppar i hjulet.

Några ryggar tillbaka när rökmolnet driver ut i publiken. På andra sidan avspärrningen bränner Sune ”Stunt-Sune” Andersson gummi på sin motorcykel. Han är något begränsad i showandet på grund av vädret och underlaget, men gör sitt yttersta för att imponera på publiken. Och det funkar. Han kör på bakhjulet, framhjulet, både med och utan passagerare. Han styr utan att hålla i styret och bjuder på en och annan burn out.

Vädret satte sin prägel på helgens flyg- och motordagar. Bara några timmar in i arrangemanget hade några ordentliga skurar dragit in över flygfältet och gjort gräsplanerna till sankmark. Och det satte sina spår i besökarstatistiken.

– Det är ganska bra med folk här, trots vädret. Vi har haft otur med det såhär långt, säger Jonny Alfredsson, utställningsansvarig och tillika ordförande i arrangerande All star cruisers.

Dålig sikt

Söndagens flygprogram klarade sig heller inte undan det dåliga vädret. Planet som skulle bogsera segelflygplanet blev stående i Falköping och ett annat flygplan som skulle visas upp fastnade i Värnamo på grund av väderleken.

– Det är lite svårt när sikten är dålig och det kommer regn på rutan, men det går, säger piloten Alf Ingesson Thoor som tillsammans med Pär Cederqvist genomförde en stridsflygsuppvisning med en SK 16 Harvard respektive en Spitfire.

Några ryggar tillbaka när rökmolnet driver ut i publiken. På andra sidan avspärrningen bränner Sune ”Stunt-Sune” Andersson gummi på sin motorcykel. Han är något begränsad i showandet på grund av vädret och underlaget, men gör sitt yttersta för att imponera på publiken. Och det funkar. Han kör på bakhjulet, framhjulet, både med och utan passagerare. Han styr utan att hålla i styret och bjuder på en och annan burn out.

Vädret satte sin prägel på helgens flyg- och motordagar. Bara några timmar in i arrangemanget hade några ordentliga skurar dragit in över flygfältet och gjort gräsplanerna till sankmark. Och det satte sina spår i besökarstatistiken.

– Det är ganska bra med folk här, trots vädret. Vi har haft otur med det såhär långt, säger Jonny Alfredsson, utställningsansvarig och tillika ordförande i arrangerande All star cruisers.

Dålig sikt

Söndagens flygprogram klarade sig heller inte undan det dåliga vädret. Planet som skulle bogsera segelflygplanet blev stående i Falköping och ett annat flygplan som skulle visas upp fastnade i Värnamo på grund av väderleken.

– Det är lite svårt när sikten är dålig och det kommer regn på rutan, men det går, säger piloten Alf Ingesson Thoor som tillsammans med Pär Cederqvist genomförde en stridsflygsuppvisning med en SK 16 Harvard respektive en Spitfire.

  • Axel Norén