19 aug 2014 06:15

23 jan 2015 15:48

Boulognersjön blev otroligt populär

Boulognersjön har blivit en så mycket större succé än någon kunde tro. ”Vissa dagar har det varit kanske 2 000 personer där”, gissar stadsträdgårdsmästare Marie Larsson. Nu ska en del ytterligare arbeten göras vid sjön.

När badsäsongen på allvar börjar lida mot sitt slut kan stadsträdgårdsmästaren Marie Larsson så smått sammanfatta den första säsongen för nygamla Boulognersjön.

– Det blev kaos för oss, haha! Vi hade aldrig kunnat föreställa oss att sjön skulle bli så otroligt populär – det fanns inte i vår vildaste fantasi. Vi har inga exakta besökssiffror, men vi gissar att det vissa dagar när sommaren var som bäst var mellan 1 000 och 2 000 badgäster per dag. Helt otroligt!

– Vi gissade innan att det kanske skulle komma mellan 50 och 100 badgäster per dag, men vi har heller inte haft något annat att jämföra med – det finns ju ingen konstgjord badsjö mitt i en stad på något annat håll i Sverige.

”Inte förberedda”

Men badsjöns popularitet har också lett till en del bekymmer för kommunen.

– Det skapade ju merjobb med städningen och liknande, och det blev också lite kaos med parkeringsplatser, men det har ändå varit hanterbart även om vi inte alls var förberedda.

Och för en vecka sedan kom beskedet att badvattnet var otjänligt, bara dagar senare visade att nytt prov att det var okej igen. Allt tros bero på att vid skyfall följer jordmassor med ner i vattnet, i dessa finns bakterier naturligt.

– Skönt att vi fick svar så snabbt att vattnet var bra igen.

Ny toalett och mer sand

Men även om man snart kan summera badsommaren i Boulogner väntar redan nya arbeten. I nästa vecka blir det byggarbetsplats igen. Den ordinarie toaletten ska monteras, liksom fontänen och gräs ska sås i slänterna. Dessutom ska ny sand läggas på stranden – sanden har satt sig där och nu ska det på ett lager på mellan fem och tio centimeter.

Men om någon hoppas på ett hopptorn till nästa sommar, lär den drömmen inte slå in.

– Det finns inga beslut om det och inga pengar heller. Möjligtvis kan det bli en flytbrygga i sjön.

När badsäsongen på allvar börjar lida mot sitt slut kan stadsträdgårdsmästaren Marie Larsson så smått sammanfatta den första säsongen för nygamla Boulognersjön.

– Det blev kaos för oss, haha! Vi hade aldrig kunnat föreställa oss att sjön skulle bli så otroligt populär – det fanns inte i vår vildaste fantasi. Vi har inga exakta besökssiffror, men vi gissar att det vissa dagar när sommaren var som bäst var mellan 1 000 och 2 000 badgäster per dag. Helt otroligt!

– Vi gissade innan att det kanske skulle komma mellan 50 och 100 badgäster per dag, men vi har heller inte haft något annat att jämföra med – det finns ju ingen konstgjord badsjö mitt i en stad på något annat håll i Sverige.

”Inte förberedda”

Men badsjöns popularitet har också lett till en del bekymmer för kommunen.

– Det skapade ju merjobb med städningen och liknande, och det blev också lite kaos med parkeringsplatser, men det har ändå varit hanterbart även om vi inte alls var förberedda.

Och för en vecka sedan kom beskedet att badvattnet var otjänligt, bara dagar senare visade att nytt prov att det var okej igen. Allt tros bero på att vid skyfall följer jordmassor med ner i vattnet, i dessa finns bakterier naturligt.

– Skönt att vi fick svar så snabbt att vattnet var bra igen.

Ny toalett och mer sand

Men även om man snart kan summera badsommaren i Boulogner väntar redan nya arbeten. I nästa vecka blir det byggarbetsplats igen. Den ordinarie toaletten ska monteras, liksom fontänen och gräs ska sås i slänterna. Dessutom ska ny sand läggas på stranden – sanden har satt sig där och nu ska det på ett lager på mellan fem och tio centimeter.

Men om någon hoppas på ett hopptorn till nästa sommar, lär den drömmen inte slå in.

– Det finns inga beslut om det och inga pengar heller. Möjligtvis kan det bli en flytbrygga i sjön.