19 aug 2014 14:09

23 jan 2015 15:48

Omtalad skådespelare till Skövde

En av Sveriges mest omtalade skådespelare kommer till Skövde. Den 3 oktober framträder Thorsten Flinck på stadsteatern med Hjalmar Söderbergs ”Doktor Glas”.

– Det har nu gått många år sedan jag som andraårselev på Teaterhögskolan såg Teater Brunnsgatans Dr Glas med Allan Edwall, säger Thorsten Flinck i ett pressmeddelande.

– Följande höst fick jag äran att spela mot Allan i över 100 föreställningar, bara han och jag nästan hela föreställningen. Jag tänker givetvis ofta på honom då jag nu ska spela min version av samma text.

Spelar allt

Flinck står för manus, regi samt spelar samtliga roller.

Doktor Glas bygger på Hjalmar Söderbergs klassiska roman som utspelar sig vid sekelskiftet i Stockholm. Redan 1905 provocerade historien sin publik och även idag mer än 100 år senare är det en historia som berör på ett sätt som få verk gör.

Thorsten Flinck verkade mellan 1986 och 2002 på Dramaten som både skådespelare och regissör. Han har även en karriär som musikartist och har medverkat i Melodifestivalen.

– Det har nu gått många år sedan jag som andraårselev på Teaterhögskolan såg Teater Brunnsgatans Dr Glas med Allan Edwall, säger Thorsten Flinck i ett pressmeddelande.

– Följande höst fick jag äran att spela mot Allan i över 100 föreställningar, bara han och jag nästan hela föreställningen. Jag tänker givetvis ofta på honom då jag nu ska spela min version av samma text.

Spelar allt

Flinck står för manus, regi samt spelar samtliga roller.

Doktor Glas bygger på Hjalmar Söderbergs klassiska roman som utspelar sig vid sekelskiftet i Stockholm. Redan 1905 provocerade historien sin publik och även idag mer än 100 år senare är det en historia som berör på ett sätt som få verk gör.

Thorsten Flinck verkade mellan 1986 och 2002 på Dramaten som både skådespelare och regissör. Han har även en karriär som musikartist och har medverkat i Melodifestivalen.

  • Lars Berthilsson