20 aug 2014 09:42

23 jan 2015 15:29

Tre män misstänks ha slagit och sparkat man

Ytterligare två män har nu anhållits misstänkta för inblandning i den grova misshandeln i Ryd. Det är samma två som greps av polisen direkt efter händelsen men som då aldrig anhölls av åklagaren. Sedan tidigare sitter en man anhållen.

Efter bråket på Timmervägen i Södra Ryd i måndags kväll anhölls en man i 25-årsåldern efter beslut av åklagare misstänkt för grov misshandel. Polisen riktade också misstankarna mot ytterligare två män, 24 och 34 år gamla, för gärningen och de två greps också i anslutning till den våldsamma misshandeln av en man. Men åklagaren beslutade att de två skulle försättas på fri fot, oklart varför.

– Men under tisdagseftermiddagen anhölls de två efter beslut från åklagare. De båda misstänks för grov misshandel, säger Marlene Andersson Wikman, utredningsbefäl vid Skövdepolisen, till SLA.

Just den rubriceringen är grunden för häktningen av de tre, men de misstänks också för andra brott.

– Det rör sig om grovt hemfridsbrott, skadegörelse och misshandel.

De misstänkta har förhörts men Marlene Andersson Wikman vill inte uttala sig om deras inställning till anklagelserna.

De misstänks för att ha slagit och sparkat en man, som under misshandeln tappade medvetandet. Samtidigt som misshandeln pågick ska de ha fått syn på en person som från en lägenhetsfönster intill filmade attacken. Då vändes uppmärksamheten mot den personen och gärningsmännen tog sig in i hans bostad och misshandlade honom och tog mobiltelefonen. Ett fönster ska också ha krossats i samband med att de trängde sig in i hans hem.

Polisen jobbar intensivt med ärendet där ett 30-tal personer ska höras – förutom de misstänkta och målsägandena också ett stort antal vittnen.

Efter bråket på Timmervägen i Södra Ryd i måndags kväll anhölls en man i 25-årsåldern efter beslut av åklagare misstänkt för grov misshandel. Polisen riktade också misstankarna mot ytterligare två män, 24 och 34 år gamla, för gärningen och de två greps också i anslutning till den våldsamma misshandeln av en man. Men åklagaren beslutade att de två skulle försättas på fri fot, oklart varför.

– Men under tisdagseftermiddagen anhölls de två efter beslut från åklagare. De båda misstänks för grov misshandel, säger Marlene Andersson Wikman, utredningsbefäl vid Skövdepolisen, till SLA.

Just den rubriceringen är grunden för häktningen av de tre, men de misstänks också för andra brott.

– Det rör sig om grovt hemfridsbrott, skadegörelse och misshandel.

De misstänkta har förhörts men Marlene Andersson Wikman vill inte uttala sig om deras inställning till anklagelserna.

De misstänks för att ha slagit och sparkat en man, som under misshandeln tappade medvetandet. Samtidigt som misshandeln pågick ska de ha fått syn på en person som från en lägenhetsfönster intill filmade attacken. Då vändes uppmärksamheten mot den personen och gärningsmännen tog sig in i hans bostad och misshandlade honom och tog mobiltelefonen. Ett fönster ska också ha krossats i samband med att de trängde sig in i hans hem.

Polisen jobbar intensivt med ärendet där ett 30-tal personer ska höras – förutom de misstänkta och målsägandena också ett stort antal vittnen.