26 aug 2014 21:20

23 jan 2015 15:49

Hjälper till med kläder, filtar och mat

Svenska kyrkan, Frälsningsarmén och Röda korset samarbetar med Skövde kommun kring tältlägerfrågan.

Ett antal personer från ett annat EU-land bor sedan några veckor tillbaka under tältplatsliknande former på Skövde kommuns mark, något som SLA skrivit om tidigare.

Under tisdagen hade Skövde kommun ett möte med representanter från Svenska kyrkan, Frälsningsarmén och Röda korset. Syftet var att diskutera vad som kan göras för att underlätta de boendes situation i väntan på att de ska flytta från kommunens mark.

Skövde kommun är skyldig att erbjuda akut hjälp, som enstaka övernattning och /eller ekonomisk hjälp till hemresa. Bedömning görs i varje enskilt fall.

Enligt ett pressmeddelande från Skövde kommun vill kyrkan och frivilligorganisationerna hjälpa till med det som de kan. Hos Lyktan kan behövande få kläder, filtar och annat som skänkts under några timmar på måndagar. Röda korset erbjuder kaffe och smörgås sent på måndagseftermiddagar.

Ett antal personer från ett annat EU-land bor sedan några veckor tillbaka under tältplatsliknande former på Skövde kommuns mark, något som SLA skrivit om tidigare.

Under tisdagen hade Skövde kommun ett möte med representanter från Svenska kyrkan, Frälsningsarmén och Röda korset. Syftet var att diskutera vad som kan göras för att underlätta de boendes situation i väntan på att de ska flytta från kommunens mark.

Skövde kommun är skyldig att erbjuda akut hjälp, som enstaka övernattning och /eller ekonomisk hjälp till hemresa. Bedömning görs i varje enskilt fall.

Enligt ett pressmeddelande från Skövde kommun vill kyrkan och frivilligorganisationerna hjälpa till med det som de kan. Hos Lyktan kan behövande få kläder, filtar och annat som skänkts under några timmar på måndagar. Röda korset erbjuder kaffe och smörgås sent på måndagseftermiddagar.